reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Pchla, monitoru oddechu nie miałam, nie mam zamiaru kupować go i teraz, wydaje mi się, że jeszcze bardziej rodzice się wraz z nim nakręcają i wsłu****ą...co do niani, w mieszkaniu średnio się przydaje, w domu jest super, jak się przenieśliśmy Amelcia spała wieczorami a my na ogródku ze znajomymi "imprezowaliśmy", a ja mając nianię miałam psychiczny spokój, że Amelcia smacznie śpi :-) tak więc jeśli chodzi o mnie: monitor- nie, niania- tak :tak:

reklama
mam takie samo zdanie jak Dotka, mi to bardzo ułatwiało życie, tym bardziej jak wychodziłąm oprzątać a chłopcy spali, niestety będę musiała kupić nową, bo tamta padłą, ale co się dziwić były bardzo wyeksploatowana:-D

dziewczyny a jaką byś cię firmę polecały bo też zastanawiam się nad zakupem takiej niani ale nie mam pojęcia jak jest dobra.

Pchla_Szachrajka; jesli bym miala bardzo wolne pieniazki (dobry kawal w okresie wyprawkowym mi wszedl) to bym kupila i jedno i drugie, albo w prezencie chetnie bym dostala jednak:
-monitor oddechu ma wieksze znaczenie jak sie rodzi chlopca lub wczesniaka (wieksze ryzyko bezdechu) - przy wczesnym wczesniaczku bym kupila dla spokoju
- niania super sprawa, jednak bez niej tez sie da w mieszkaniu obejsc... zobaacze jak to bedzie w praniu nianke angelcare kupie jesli taka potrzeba po narodzinach misi zaistnieje (mysle ze spokojniej mozna prowadzic przy niej zycie towarzyskie, czy sprzatac, co w ogrodku nadganiac) ale na mojej liscie "must have" jej nie ma ;-)

Ja mam po Julci Monitor Oddechu z Nianią Elektroniczną AC401 niania i monitor oddechu- polecam. Nianię w nocy używam do tej pory bo mała śpi sama w pokoju przy zamkniętych drzwiach.:tak: ja jestem bardzo zadowolona. Tylko drogie jak diabli, ale na allegro dużo taniej niż w sklepach.

Słuchajcie a co z FOTELIKIEM SAMOCHODOWYM 0-13kg MAXI COSI CITI -polecacie/odradzacie????:confused::confused::confused::confused:
Dziś mi przyszło do głowy żeby wymienić mój x-car na maxi cosi (oczywiście używany;-))

Ostatnia edycja:
ella ja polecam, miałam taki i teraz wykorzystam dla drugiego dziecka.
Moim zdaniem najlepsze połączenie korzystnej ceny i wysokich not w testach zderzeniowych.
Jak kupowaliśmy go dla Gosi to citi mc kosztowała ok. 400zł, a romer ok.600zł z identycznymi wynikami.
Citi ma 4 w testach adac, a to chyba najwyższe noty przy fotelikach zapinanych pasami.

są też modele maxi cosi z 5 w adac, ale one są już mocowane na izofix - trzeba dokupić bazę za kilkaset zł. Niby mozna je też przypiąć pasami, ale tutaj już nikt nie robił testów, więc uważam, że nie ma sensu takiego kupować a potem montować go pasami.

Ja właśnie chcę taki przypinany pasami- bez szału;-) i najlepiej żeby pasował do x-landera i stąd ten mój pomysł bo ten chyba pasuje, a mam adaptery po x-car.

Ela dziekuje, zaraz zerkne-termometr polecany przez Ciebie wlasnie zamowilam:) Nawet nie wiedzialam, ze takie cuda istnieja:)

A patrzcie co mi sie udalo upolowac na przecenie-spiworek Absorba-jest mieciusi i przeslodki az musze sie pochwalic:)))

IMG_2468.jpg

reklama
Do góry