reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

niebieskie, czerwone... ogolnie takie hmm zywe ;)

aa to juz wiem o które chodzi, ja sie wybieram jakoś na dniach do bonarki to moze obejrze
a moze chociaż jakieś getry by były :p
ale ogólnie jak nie byłam w ciąży i widziałam jakie tam są ubrania to zawsze bym cos wybrała a teraz jak jestem to jakieś beznadziejne mi sie wydają :p

tak sie zastanawiam bo mam od ciotki duzo body z krótkim rekawem najmniejszego rozmiaru i nie wiem czy mi sie w ogóle opłaca je brać do domu.. w kwietniu z krótkim raczej chodzic nie bedzie wiec nie wiem.. ehh ;/

reklama
ja mam wanienke ze stojakiem i bardzo sie ciesze ze taką kupilismy, jak ma sie blizne po cesarce ale tez po zwykłym porodzie o wiele lepiej jest kąpać w takiej pozycji a nie schylać się, ja mam migreny które jeszcze po porodzie łączyły sie z bólem kręgosłupa (nie zgadniecie od czego - od tego ze zawsze podnosiłam małą do odbicia po jednej stronie ... ) ból masakryczny wiec jakbym sie jeszcze miała schylic to bym dziecka wolała nie myc :p

a wanienka nasza jest zielonaa :D

a co do niebieskiego, ja tez jakoś nie przepadam za tym kolorem, granatowy jest ok ale niebieski:no: jakbym miała chłopca to zdecydowanie stawiałabym na zieleń i brąż :-p

królewna u mnie na szczęście od razu kąpielą zajmował się mąż, i teraz też tak będzie, więc spoko :-) nasza wanienka też jest zielona. Co do kolorów ubranek każdy ma jakieś swoje ulubione, ale generalnie chodzi o to że dla dziewczynki żaden kolor nie jest zły, np jak dostaniecie prezenty to nie każdy kupi w kolorze który się Wam podoba,a le nie znaczy ze się nie nadaje ;-)

tez mam zamiar zagonic do tej czynnosci meza :D niech sie wykazuje :-D szczegolnie, ze podobno meskie duze dlonie sa do tego niezastapione :-D

ja tam lubie wszystkie kolory byle nie popadac w przesade... aaa i nie pastele :-) wole zywe kolorki ;)

ja nie jestem uprzedzona do zadnego koloru, tylko że ubranka dostaje od kolezanki co ma synka, a moje mi niespodzianke roni hehe i nie chcę zeby dziewczynka cały czas na niebiesko chodziła:-D na szczęscie tak jak pisałam mam duzo uniwersalnych, zrobie fotke to wkleję:-)

królewna u mnie na szczęście od razu kąpielą zajmował się mąż, i teraz też tak będzie, więc spoko :-) nasza wanienka też jest zielona. Co do kolorów ubranek każdy ma jakieś swoje ulubione, ale generalnie chodzi o to że dla dziewczynki żaden kolor nie jest zły, np jak dostaniecie prezenty to nie każdy kupi w kolorze który się Wam podoba,a le nie znaczy ze się nie nadaje ;-)

my zawsze kąpalismy razem Maje i do tej pory tak jest :) taki nasz rytuał wieczorny :)
ja trzymałam ją w kąpieli a mąż mi wszystko dawał, potem ja ubierałam a on sprzątał i wszystko działo sie w b łyskawicznym tempie w porównaniu jakbym to robiła sama :) z resztą sama bym sobie wanienki z wodą nawet nie przyniosła do pokoju :D:D

królewna ja zawsze patrzyłam czy podawałam jak był maleńki, a teraz to dla mnie ulga że mam wolne jak maz się zajmuje małym :-D a oni też maja swoje rytuały, no i to czas dla nich, ale ja mam synka więc też może inaczej patrzę, Twój m. będzie kąpał córę tylko do jakiegoś czasu, jak zacznie sie go wstydzić to koniec będzie ;-)

pewnie kiedys zacznie sie wstydzic, ale teraz jak jej mówie, ze czas na kąpiel to od razu woła 'tata, mama' i bierze nas za ręce i prowadzi do łazienki :):-D:-D przekochana :D

Bishopka o ile dobrze pamiętam to chcesz ten kolor mocca? zajedź do sklepu z różowym kocykiem i sprawdź bo tam był kolor mocca, ja też uważam że różowy pasuje do brązu, albo dobry pomysł jak pisała Iśku, jakiś beżowy kocyk a ubrana w różyk i też będzie ślicznie :-D Śliczny jest ten kolor Miele kuszący ?!?!?!;-) Ale co nie da rady osobno zamówić kolorki???

Bishopka o ile dobrze pamiętam to chcesz ten kolor mocca? zajedź do sklepu z różowym kocykiem i sprawdź bo tam był kolor mocca, ja też uważam że różowy pasuje do brązu, albo dobry pomysł jak pisała Iśku, jakiś beżowy kocyk a ubrana w różyk i też będzie ślicznie :-D Śliczny jest ten kolor Miele kuszący ?!?!?!;-) Ale co nie da rady osobno zamówić kolorki???
Z tego co się dowiadywałam, to raczej nie, ale pani pewności nie miała:baffled: stwierdziła, że to jest zestaw completto. A ten miele jest kuszący, ale obawiam się tej osłonki na nogi do spacerówki, w tym jasnym kolorze.
Iśku, chodzi mi o to, że zastanawiam się jakbym kupiła taki kocyk, jakby to wyglądał. Mam żółty i biały, więc chyba dokupię jeden ecru i będzie git.

reklama
łazienke mamy małą jak to w bloku. w łazience nagrzewałam, zeby róznica wody i powietrza była jak najmniejsza. stelaz wchodził na wpych i tylko ja sie mieściłam :-) i tak go sobie myłam. pierwsze mmiesiace ( poki miesci sie na dl) ubierałam go na pralce. leżał na niej kocyk i przwijak taki miękki, z łazienki wychodziliśy już ubrani :-) do jedzenia :-) dzięki temu przesypiał pięknie noc. kolki budziły go o 6 rano i dwaly czadu przez cały dzień, czsem go kapałam w dzień, żeby brzuszek go tak nie bolał...ale i tym razem bede chciał zaopatrzyc sie w stelaz do wanienki. Wode lałam sobie prysznicem z wanny. a potem tylko przechylałam żeby opróżnić, żadnego noszenia...nie dla mnie

Do góry