reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

reklama
ja za to na liscie wyprawkowej moge odhaczyc termometr :-)
dla siebie mielismy taki zwykly elektroniczny, ktory wkladalam pod jezyk i w zasadzie temperatura zalezala od tego w ktorym miejscu pod jezykiem go trzymalam i jak mocno go tym jezykiem sciskalam :-D wiec zal :zawstydzona/y:

dla maluszka wybralismy Thermoflasha na podczerwien i wydaje sie byc super ;) nawet zrobilam test i co minute mierzylam temperature na skroni u siebie i meza i ladnie pokazywal przy kazdym pomiarze ta sama, wiec chyba dziala jak nalezy :-)
do tego mierzy tez temperature innych powierzchni, wiec juz pobawilam sie w mierzenie temperatury wody wannie, naszego węża (;-)), piwa w kuflu itp. :-D

wczoraj za to bylam w H&M i sie troche zawiodlam... chcialam te bodziaki Product Detail | H&M PL i byly tylko na 86... wyprzedaze poki co kiepskie...
patrzylam tez na ciuszki ciazowe, bo chetnie dokupilabym sobie jakies drugie jeansy (jednak w jeansach w zimie najcieplej w tylek :-D). no ale niestety przecenione tylko takie kolorowe spodnie... sporo bo ze 129 na 40... no ale cienkie to i kolory takie, ze nijak mi do plaszcza zimowego pasowac nie beda :baffled:

za to w Cubusie fajne ciuszki wypatrzylam... ale wyprzedazowo to jeszcze marnie, a ja juz sie rozbestwilam i pelnej ceny nie place :-)

a ja dostałam już od koleżanki wór wielki ciuszków i wanienke na stojaku, niestety wanienka w kolorze jasnoniebieskim a u Nas z tą kinder niespodzianka nie wiadomo, dałam jej za to 100 zł a ciuszków opór...

ja mysle, ze ewentualna dziewczynka spokojnie moze miec niebieska wanienke ;-) w niebieskich ciuszkach tez moze przeciez chodzic ;) gorzej juz z chlopcem i rozem :-D

ja wlasnie zastanawiam sie czy kupowac na stojaku... lazienke mamy taka dosyc nie duza, wiec kapanie raczej bedzie w pokoju sie odbywalo. mamy stolik Ikeowy na ktorym spokojnie mozna by kapac, ale moze stojak wygodniejszy... hmmm

Zazdroszczę Wam, że macie wybrane kolory, czy nawet kupione wózki :-( Ja model wybrałam, ale z kolorem mam problem. Chciałabym ciemniejszą spacerówkę, ale nie mogę raczej brać spacerówki w jednym kolorze, a gondoli w innym. Zastanawiam się nad kolorem brązowym, ale nie wiem czy rózowy kocyk będzie pasował.
A tu link do dystrybutora wózków peg perego, są tam kolekcje 2013, ale bez cen.
Akord

white ciuszki na szczęscie są w kolorach biały, bezowe, kolorowe, bardzo mało jasnoniebieskich, także i tu i tu pasują :-) a co do stojaka to nakładałam wczoraj wanienkę i wyglada to obiecująco:tak:

Bishopka; do brazu najladniej bez, roz, turkus, blekit to fajny zestawieniowo kolorek :tak:
white; ja tez jestem rozbestwiona (choc procz 2 pjacy nic nie mam jeszcze), 5zł przecena w smyku mnie nie powala ;-) czekam na wiecej.

Dziewczyny a co sadzicie o bodziakach w endo? fajnie sa rozpinane ale czy gatunkowo na tyle dobre zeby 25zl/szt placic?

Dziewczyny a co sadzicie o bodziakach w endo? fajnie sa rozpinane ale czy gatunkowo na tyle dobre zeby 25zl/szt placic?

nie wiem czy przy tym rozbestwieniu cenowym warto (;-)), ale gatunkowo sa bez zarzutu ;) t-shirty tez bardzo fajnie sie spisuja:) btw pisze o relacjach znajomych, sama jeszcze nie testowalam :-)

co do wózka to ja od razu wiedziałam ze chce teraz ciemny i mam czarną gondole i szarą spacerówke, dla Mai miałam złoty a teraz zielony ciągle był brudny ;/ poza tym do ciemnego każdy kocyk pasuje :):) i potem łatwiej sprzedać niż np. wózek różowy :no:

co do endo: ja miałam dla Mai kilka ubrań z tego sklepu, niektóre super jakościowo inne po praniu sie wyrościągały hmm wiec sama nie wiem :p ogólnie lepsze były te welurowe niz te zwyłe body bawełniane

bishopka: jak dla mnie do brązowego jak najbardziej róż pasuje :) ładne zestawienie :)

ktoś pytał o apteczne zakupy ;P ja na pewno mam na liście spray do noska, octenisept, płyn do kąpieli np. oilatum czy cos, gaziki, coś do zakraplania i przemywania oczek i nie wiem co jeszcze bo liste mam w domu :p

ja sie wybieram na zakupy, ale prezentowe, kurcze tak sobie mysle ze dla dzidzi coś pokupuje po nowym roku zaraz
ja tez nie lubie przepłacać w sklepach i wole zaczekać na większe wyprzedaże bo nic na juz mi nie trzeba ;p a po co przepłacac :)

white: a jakie były kolory tych spodni w h&m ?? bo za taką cene to moze bym kupiłą, nawet po domu chodzic :D

reklama
Do góry