reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

wstawiam obiecane zakupy ciucholandowe:-D
054.jpg059.jpg

reklama
Superowe te zakupy robicie;-)

Ja Wam powiem, że dla Julci to zawsze od początku kupujemy zestawy szmatek uzywanych na Allegro (no chyba, że dostanie coś nowego w ramach prezentu od rodziny) i jestem bardzo zadowolona- tanio, a ubranka świetne. Z reszta wybieram z nich co mi się podoba i co praktyczne, a resztę po prostu sprzedaję dalej (czasem zarabiając na tym więcej niż zapłaciliśmy bo lepiej zaprezentuję na fotce dane ubranko) Z resztą nie jest powiedziane, że coś co mi się nie podoba np. z powodu koloru to innej mamuśce nie przypadnie całkiem do gustu bo np. lubi swoją córcię w brązie a ja nie;-)

Dla Dzidzi niestety jeszcze nie mam nic...jedynie to mam wybraną pościel nową, ale kupimy pewnei dopiero za miesiąc:
KUBUŚ DISNEY POŚCIEL 3-EL. 90x120 SUPER CENA !!!!! (2862027298) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. nr.26 z kicią

Poza tym czekać mnie będzie segregacja rzeczy po Julci i pranie tych najmniejszych. A z zakupów to jedyni nowe butelki, smoczki, mleko HA, laktator (pewnie medeli), no i kosmetyki dla noworodków- hipp sprawdzony i oczywiście pampki newborn:-)

No a teraz bardziej szukałam łóżka dla Julisi- nie ten wątek, ale Wam pokaże- kupimy w styczniu pewnie:
Łóżko dla dziecka 160x80 z mat. i szufladą - Kami (2849376688) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Hej Dziewczynki!
Super ciuszki kupujecie :tak:
Ja dostałam sporo ciuszków dla maluszka i na razie nic nowego nie kupiłam
Po nowym roku idę już na zwolnienie więc się zajmę wtedy na poważnie zakupami :-D
Mam pytanie do mamusiek. Jaki materac do łóżeczka polecacie?
Podobno już się odchodzi od gryka -pianka- kokos.
Że podobno najlepsze są lateksowe, ale drogie.
Więc najlepszym rozwiązaniem jest kupno zwykłego piankowego, który można po jakimś czasie "bez bólu" po prostu wymienić gdy się odkształci.
A co Wy radzicie?

Ostatnia edycja:
ooo serio juz gryka/pianka/kokos nie jest hiciorem? :confused:
to tez bede wdzieczna za rade co w takim razie w zamian, bo ja tam sie kompletnie na materacach nie znam :-p

widze dziewczyny, ze sie rozkrecacie z zakupami ciuszkowymi ;))

a powiedzcie mi jak to jest ze skarpetkami? gdzies wyczytalam, ze najlepsze 100% bawelny... tylko jak tak patrze po sklepach i na all to zadne nie maja 100% bawelny :eek: to moze ja cos zle zrozumialam:confused:

a do mnie dotarly kolejne nabytki - kocyk i zabawka sensoryczna :-)
mialam szyc sama, ale szukajac materialow znalazlam je w takiej cenie jaka musialabym zaplacic za same materialy :-D
no to kalkulacja prosta :-D

minky.jpg

teraz czekam az mi w koncu kolorowy filc przyjdzie, bo chce juz sama uszyc takie literki z imieniem, do tego jakies mini zabawki-zwierzaczki itp. ;) mam nadzieje, ze listonosz wkrotce zapuka do moich drzwi, bo juz bym cos potworzyla :-) nawet mam juz wytypowana poduche Ikeowa do rozprucia (musze miec jakis material zeby wypchac te filcowe cuda... wnetrze poduszki bedzie idealne :-D)

reklama
agusiaks lateksowy dla dziecka na 2 lata:szok:
nasz do sypialni kosztował jakies 2tys, to pewnie do łóżeczka co najmniej 500-600zł. Moim zdaniem ta moda pochodzi od sprzedawców, żeby jeszcze bardziejnaciągnac rodziców.
Ja za piankę gryka kokos płaciłam ok.120zł. Po 2 latach wyglada jak nowy i będzie dla 2 dziecka.

Do góry