reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

Ale poruszajacy temat pieluch :tak: Ja z przyjemnoscia sprobuje tetrowych, uwazam ze to zdrowsze, a wcale nie tansze..Jesli mi wyjdzie to super, jesli nie-nie bede panikowac:) Warto jednak probowac i sprawdzic co lubi tak naprawde dziecko..Kazdy ma przeciez inne potrzeby-a ze jestem ze wszystkim ambitna i dokladna i cierpliwa-to czemu nie sprobowac?:)
Odnosnie czasu-mam kolezanke co wlasnie ma 3 dziecko- i uzywa tetrowych-wiec to raczej kwestia dobrej organizacji niz braku czasu..
W kazdym razie-zobaczymy jak to pojdzie;) Tyle metod i sposobow-wazne by wybrac to co najlepsze dla nas i Maluchow:)

Ja szukam teraz czapeczki dla mojego maleństwa i jestem zachwycona czapeczkami robionymi na szydełku Szara czapeczka z KWIATEM- NOWORODEK sesja foto DANMARI coś w tym stylu
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://gokoro.blox.pl/resource/hania1_sm_w.jpg
Czapeczka króliczek 38-40szary na Bazarek.pl

co myślicie o nich?

Mi sie srednio podobaja...jakos nie zakladalabym niczego welnianego dziecku..ja sama nienawidze wszelkich welenek, angorek, wszystko mnie drapie..Mysle, ze raczej ja sama zdecyduje sie na delikatna bawelenke..Ale widzialam te czapusie i prezentuja sie ladnie;)

reklama
Ja delikatne z bawełny na pewno będę używać również. A co do czapeczki to mama powiedziała że mi zrobi sama kupie jak najdelikatniejszą wełnę i mam nadzieje że nie będzie źle mojej księżniczce :)
Oki muszę uciekać Pozdrawiam

Ja szukam teraz czapeczki dla mojego maleństwa i jestem zachwycona czapeczkami robionymi na szydełku Szara czapeczka z KWIATEM- NOWORODEK sesja foto DANMARI coś w tym stylu
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://gokoro.blox.pl/resource/hania1_sm_w.jpg
Czapeczka króliczek 38-40szary na Bazarek.pl

co myślicie o nich?

Ja delikatne z bawełny na pewno będę używać również. A co do czapeczki to mama powiedziała że mi zrobi sama kupie jak najdelikatniejszą wełnę i mam nadzieje że nie będzie źle mojej księżniczce :)
Oki muszę uciekać Pozdrawiam

a wiesz teraz pomyslalam, ze mozna bawelenka podszyc od srodka-taki jakby bawelniany wklad zrobic, co myslisz?

hoho jaka tu wczoraj dyskusja o wielorazowkach rozgorzala :-D
ja tam nikogo nie mam zamiaru przekonywac, zwlaszcza tzw. doswiadczonych mam, bo je chyba najciezej :-D
argumentow tez nie bede przytaczac, bo musialabym tu ksiazke napisac.
troche sobie sama o tym poczytalam, poogladalam, znam relacje mam ktore stosuja wielorazowki i mnie to przekonuje ;-)
no i przede wszystkim nie robie tego z zadnych eko wzgledow, bo nigdy jakos specjalnie zakrecona wokol ekologii nie bylam :-) ot dla mnie jest to lepsze rozwiazanie dla dziecka i tyle ;-)

Margot ja w ten czwartek ide na warsztaty "Mama pyta" i tam ma byc troszke o wielorazowkach, a poza tym wybiore sie z mezem do Koali (tam chodze na fita ;)) na te warsztaty Koala - Rodzinne Centum Położnicze :: Naturalne pieluchy

na te Koala - Rodzinne Centum Położnicze :: Warsztaty - noszenie dzieci w chustach i na te Koala - Rodzinne Centum Położnicze :: Masaż Shantala dla niemowląt tez sie wybierzemy :-)
kolezanka niebawem jeszcze idzie na te ze zdrowego zywienia, wiec sie dowiem czy fajne :-)
bo pewnie dla niektorych to tez moze sie wydac dziwne, ale poki bede siedziec z dzieckiem w domu to chce sama przygotowywac sloiczki dla dzidzi ;) zwlaszcza, ze to bedzie taki czas kiedy owoce i warzywa beda latwo dostepne, a mam dostep do ich ogromnej ilosci za darmo ;-)

co do otulaczy to ja wlasnie chyba sie w taki uzbroje jako alternatywa dla kocyka (kocyki tez beda, ale otulacz tez chetnie wyprobuje... zobaczymy czy sie sprawdzi ;))

white: to zycze powodzenia i wytrwałości :D, szczególnie z tymi obiadkami :D hehe :) sama miałam zamiar, myślałam sobie przecież siedze w domu to czemu nie, przez jakiś czas będziemy jesć jak dziecko ;P albo przynajmniej po części te same produkty zeby nie gotować 2 obiadów dziennie, a tu wyszło z tego jedno wielkie zero bo jak zaczeliśmy to kalkulować (tez mamy warzywa za darmo, bo rodzice mają swoje) to ogólnie wyszła z tego jedna wielka masakra i rozczarowanie, bo to dziecku nie smakuje a to coś tam i zrezygnowałam dla własnego spokoju i samopoczucia, a Maja bardzo zajadała się obiadkami ze słoika :D
owoce czasem robiłam sama a czasem słoiczki, ale owocki to mniejsza filozofia niż obiadek :D

a otulaczek tez mam zamiar zakupić :)
rożek mam po Mai, nie używałam, ale ostatnio wyciągnełam go z pudła i jest jakiś zżółkni ęty... nie wiem czy na strychu przez jakąś wilgoć ;|:confused: i nie wiadomo czy sie dopierze, ale sprawdze choc nie mam planów używać go :p

white: to zycze powodzenia i wytrwałości :D, szczególnie z tymi obiadkami :D hehe :) sama miałam zamiar, myślałam sobie przecież siedze w domu to czemu nie, przez jakiś czas będziemy jesć jak dziecko ;P albo przynajmniej po części te same produkty zeby nie gotować 2 obiadów dziennie, a tu wyszło z tego jedno wielkie zero bo jak zaczeliśmy to kalkulować (tez mamy warzywa za darmo, bo rodzice mają swoje) to ogólnie wyszła z tego jedna wielka masakra i rozczarowanie, bo to dziecku nie smakuje a to coś tam i zrezygnowałam dla własnego spokoju i samopoczucia, a Maja bardzo zajadała się obiadkami ze słoika :D
owoce czasem robiłam sama a czasem słoiczki, ale owocki to mniejsza filozofia niż obiadek :D

oj ja bardzo lubie gotowac, sprawnie mi to idzie, wiec szybko sie nie poddam ;)
btw moj maz dostaje praktycznie codziennie do pracy wypasione obiadki - poczatkowo wszyscy mu mowili, ze troche wiecej czasu od slubu i to na pewno minie... od slubu juz 2,5 roku, a obiadki dalej sa :-) a ludzie z pracy z podziwu wyjsc nie moga jak moj maz wyciaga swoj pojemniczek obiadowy :-p
ja to mam chyba w genach, po mamie bo tak jak ona uwielbiam eksperymentowac w kuchni ;) na biezaco ogladam programy kulinarne (zwlaszcza Jamie moj ulubiony :-) i Kwestia Smaku do tego :)), probuje robic nowe rzeczy lub podrabiac to co dobrego zjem w restauracji:-p
wiec jestem dobrej mysli :-) z reszta nawet juz mam sposob jak to robic, bo kolezanka sama wlasnie gotujac dla swojej coreczki za jednym zamachem przygotowuje rozne opcje sloiczkowe, pasteryzuje i ma na troche ;) wiec to nie jest kwestia codziennego przygotowywania jednego sloiczka ;)

Ostatnia edycja:
white_orchid; ja tam na masazyk tez sie wybieram w czerwcu bo cos tam uczylam sie o nim na studiach i to ponoc super sprawa no i nad koala mysle jesli chodzi o szkole rodzenia, ale musze byc pewna ze bedzie cesarka.

white_orchid; ja tam na masazyk tez sie wybieram w czerwcu bo cos tam uczylam sie o nim na studiach i to ponoc super sprawa no i nad koala mysle jesli chodzi o szkole rodzenia, ale musze byc pewna ze bedzie cesarka.

ja sie zalapalam na szpitalna szkole rodzenia w Zeromskim (tam chce rodzic), wiec ide w styczniu, ale gdybym sie nie zalapala to tez bym sie wlasnie do Koali wybierala, bo jest podobno swietna. teraz jedna dziewczyna z gimnastyki na nia chodzi i jest baaaardzo zadowolona ;) mowi, ze czas leci blyskawicznie, jest fajna atmosfera, a jej maz juz nie jest przerazony tym wszystkim ;-) no i wlasnie spoko jest to, ze maja osobno dla cesarkowych i reszty. no bo jak ktos juz ma pewnosc, ze cesarka to bez sensu sluchac o wszystkich aspektach sn ;-)

reklama
Do góry