reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

reklama
No to jedziemy ;-)
Dla malucha do szpitala:
3 body
3 pajace ( najwygodniejsze w pierwszych dniach życia )
2x skarpetki
2x niedrapki
Pieluszki - rozmiar 1
Chusteczki
2 czapki nie wiazane
Rozek ( to chyba tylko polki maja ;-) )
Kocyk
Krem do pupci- ja uzywalam sudocrem
3 pieluszki tetrowe
Smoczek
Kombinezon na wyjście i cieplejsza
czapa
Fotelik do samochodu
Olivka
Krem na buziaka na wyjście

Ach i ja jeszcze zakupilam dla siebie w Asda takie zminimalizowane , jakby jednorazowe- szampon , odrzywke i zel pod prysznic ( zaraz po porodzie idziesz sie umyć - i czujesz sie 100x lepiej ;)

Ja urodziłam Kevina o 23:13 wyszłam o 16 następnego dnia , ale uwiezcie byłam gotowa dużo wcześniej , ciezko w to uwierzyć ale serio ;-)
Macie jakieś pytanka to dawać ;)

ej ja zazdroszczę Wam baby co będą w UK rodzić.... Szybciutko do domu wywalają i już.... Ja też tak chce!:angry: znowu 3 dni w szpitalu to dla mnie trauma....

Eee tak w Pl jak wszystko jest ok to też długo nie trzymają
Teraz lekarze starają się jak najszybciej wypuszczać, 72 h np to tylko dwie doby
W tym czasie doba może minąć na samym porodzie więc luzik

oj atomówka - u nas tak nie ma:no:
liczy się czas od porodu.
Jak urodzisz do południa to jeszcze ten dzień Ci liczą, ale jak po południu to już nie...
Np. jak urodzisz w pon o 8 to wychodzisz w środę jak zrobią wypis czyli ok południa.
A jak urodzisz w pon o 15 to wychodzisz w czwartek
Ale być może co szpital to inaczej, nie wiem.... Siorke w Pzń też tak trzymali.....

Atomówka jak ja rodziłam niecałe dwa lata temu to po porodzie siłami natury minimum 2 pełne doby a po cc minimum 4 pełne doby, ale wypuszczali też np: o godz. 19 tylko wypis trzeba było na drugi dzień odebrać. Bardzo ściśle pilnowali tych terminów i ani minuty wcześniej nie chcieli wypuszczać, słyszałam tylko, że teraz przy cc się skróciło do 3 pełnych dób ale to tylko z plotek nie potwierdzałam tego nigdzie. Niestety jak coś idzie nie tak trzymają dłużej (najczęściej przy zółtaczce dzidziusia), mój synuś miał zakażenie dróg moczowych to trzymali nas pełne 8 dni chociaż nic małemu nie robili tylko czekaliśmy na wyniki posiewu, które wysyłali gdzieś dalej do ambulatorium. Finał był taki, że wyszłam w poniedziałek jak się z nimi wykłóciłam, że dzwoniłam do tego ambulatorium i że wyniki są ok. Oni mi na to że muszą czekać na oficjalne potwierdzenie, które ma przywieźć kurier w czwartek. Czyli musiałabym zostać w szpitalu kolejne 3 dni no i wykłóciłam się, że przecież istnieje coś takiego jak faks i po dwóch godzinach wyszłam do domu -> jak jest o co to warto walczyć o swoje. Obysmy wszystkie wyszły w przepisowo najkrótszym czasie ze zdrowymi maluszkami.

reklama
Do góry