reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

a to do porodu jak idziecie to od razu z ubraniami ?

u nas w szpitalu ubierali dzieci w szpitalne przy wypisie dopiero w swoje sie ubieralo!!

ja bede miec naszykowane w domu dwa warinaty 56 i 62 cm , a ubiore tak
body z dlugim
pajac welurowy
kombinezon taki z polaru i do fotelika fotelik w koc owine do auta i do domu- chyba ze bedzie tegi mroz to na body zaloze polspiochy , ale i tak dziec bedzie mial 3 wartwy ubran wiec.....no i czapke

reklama
ale to żadne tam "wyszperane"... :-))) wyszperać na szafce to cuda mozna jak się posiedzi... przykładowe z brzegu, tanie pokazałam tylko:-))) wyprawkujcie się dziołchy, a ja idę swoja torbę dopracować:-)

a ta czapeczka na wyjście to z jakiego materiału najlepiej? bo ja mam same bawełniane a tu jakaś grubsza by się przydała

ja tez mam bawełniane +...kapturek cieplusi będzie na główce od kombinezonu u nas... po za tym do auta bedzie chwila - moment...z auta tyż;p... spokojnie, bedzie cacy:)

Atomowka ja mam jak juz pisalam od cholery kombinezomow po Bartku a na rozmiar 56 mam puchowy i misiowe dwa, potem grube misie z podszewka puchowa na 62- 2 sztuk, a do tego jeszcze kupilam otulacz ocieplany sterntaler ktory ma wyciecie na pasy do fotelika. Ogolnie szykuje sie na mega mroz w marcu:)
A tak z mojego przykladu powiem ze ubranie malucha w kurtke to graniczy z cudem-najlepiej miec rozpinane po calosci bodziaki, spiochy rozpinane po calosci na srodku ( a nie z boku ) i kombinezon koniecznie do samego konca rozpinany z lapkami wywijanymi. Czapka gruba na wyjscie ale bez wiazania ale z przykrytymi uszami.
Bo moj bartek dostawal szalu podczas ubierania i wyl okropnie.

a to do porodu jak idziecie to od razu z ubraniami ?

u nas w szpitalu ubierali dzieci w szpitalne przy wypisie dopiero w swoje sie ubieralo!!

ja bede miec naszykowane w domu dwa warinaty 56 i 62 cm , a ubiore tak
body z dlugim
pajac welurowy
kombinezon taki z polaru i do fotelika fotelik w koc owine do auta i do domu- chyba ze bedzie tegi mroz to na body zaloze polspiochy , ale i tak dziec bedzie mial 3 wartwy ubran wiec.....no i czapke

OOoo nooo tez tak to sobie widzę, a skoro doświadczona mama tak pisze to jestem pewna jakie zestawy skompletuje :-)

reklama
Do góry