reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

A ja Mała jeśli chodzi o ciuszki mam wyprasowaną i spakowaną :-):-):-) przygotowany strój jest na "po porodzie" pierwsze ubranie :-) jeden w rozmiarze 56 drugi 62 :-) jeden kaftanik ze śpiochami, drugi pajacyk obydwa śliczne :-) leżą już i czekają w torbie na porodówkę :-D:-D:-D jeszcze tylko sobie muszę zakupić koszulkę do porodu i dodatkowe głupotki i będzie po wszystkim :-):-)

Ile bierzecie ręczników dla dzieci do szpitala??? ja spakowałam jeden i nie wiem czy więcej potrzeba???

reklama
Ja tak w ogóle się zastanawiam co potrzebuję na porodówkę? A co na salę po porodzie? Bo ja już zgłupiałam :crazy:

U mnie sprawa kombinezonu się rozwiązała
Dzwoniła do mnie mamusia,że jest w sklepie i sa takie słodkie kombinezoniki na promocjii pyta czy już mam, bo jak nie to kupuje
W nd ma Nas odwiedzić to się pochwalę, zobaczymy co tam upolowała

Co do czapki to ja mam właśnie ze 3 takie cienkie pilotki ( ale to chyba za cienkie na wyjście?) i ze dwie takie bawełniaki więc którąś z tych wezmę

A co do ręczników, mam pytanie czy kupujecie maluchowi osobny ręcznik dla niego czy może bierzecie taki zwykły np. Wasz tylko wyprany? Bo kurde ja się zastanawiam, mam tyle ręczników w domu i nie wiem czy się opłaca kupować następny. Może przynajmniej do szpitala wziąć taki domowy ?

Moja teściowa ostatnio kupiła takie duże ręczniki więc wyprałam jeden i juz schowałam dla małej ale jakby nie kupiła to bym wzięła z domu taki najlepszy z najlepszych ale najpierw wyprała w proszku dla maluchów :)

No to super, ja mam dopiero w połowie lutego;]
Jak nie urodze do tego czasu to posile się twoimi informacjami :-)
Bo dziewczyny zostaja w szpitalu na kilka dni, wiadomo wtedy zupelnie ta torba musi wygladac inaczej.. A u nas, zero bladego pojecia, szlafrok, koszula ( ale jedna, dwie, trzy??) , klapki ok- co wiecej? Kaplica nie wiem zupelnie.
Dla malca to samo, od poczatku ubieraja w swoje? Jak tak to oprocz wyjsciowych ciuchow ile trzeba wziac do przebrania jak dlugo w szpitalu sie nie siedzi? :baffled: Noo masakra ;)

reklama
Angel doszpitala :
2 koszule ( jedna na poród - albo stary t-shirt)
Kapcie
Szlafrok
Majty i staniki do karmienia
Wkładki laktacyjne
Podlaski rozmiar Xxxl ;-) i sporo
Kosmetyki
Gumka do Wlosow i szczotka
Krem na sutki
Ciuchy na wyjście - dres czy coś
Skarpetki ( na poród bo zimko)
Ręcznik
Aparat fot ;)
Telefon
Pieniążki ( np. Jakbyś coś chciała ze sklepiku)
Pregnancy Note ( biała książka )

To chyba tyle dla mamy , jak chcesz listę dla dzidzi to służę - daj znać ;)

Do góry