reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

A ja Mała jeśli chodzi o ciuszki mam wyprasowaną i spakowaną :-):-):-) przygotowany strój jest na "po porodzie" pierwsze ubranie :-) jeden w rozmiarze 56 drugi 62 :-) jeden kaftanik ze śpiochami, drugi pajacyk obydwa śliczne :-) leżą już i czekają w torbie na porodówkę :-D:-D:-D jeszcze tylko sobie muszę zakupić koszulkę do porodu i dodatkowe głupotki i będzie po wszystkim :-):-)

Ile bierzecie ręczników dla dzieci do szpitala??? ja spakowałam jeden i nie wiem czy więcej potrzeba???

reklama
Ja tak w ogóle się zastanawiam co potrzebuję na porodówkę? A co na salę po porodzie? Bo ja już zgłupiałam :crazy:

U mnie sprawa kombinezonu się rozwiązała
Dzwoniła do mnie mamusia,że jest w sklepie i sa takie słodkie kombinezoniki na promocjii pyta czy już mam, bo jak nie to kupuje
W nd ma Nas odwiedzić to się pochwalę, zobaczymy co tam upolowała

Co do czapki to ja mam właśnie ze 3 takie cienkie pilotki ( ale to chyba za cienkie na wyjście?) i ze dwie takie bawełniaki więc którąś z tych wezmę

A co do ręczników, mam pytanie czy kupujecie maluchowi osobny ręcznik dla niego czy może bierzecie taki zwykły np. Wasz tylko wyprany? Bo kurde ja się zastanawiam, mam tyle ręczników w domu i nie wiem czy się opłaca kupować następny. Może przynajmniej do szpitala wziąć taki domowy ?

Moja teściowa ostatnio kupiła takie duże ręczniki więc wyprałam jeden i juz schowałam dla małej ale jakby nie kupiła to bym wzięła z domu taki najlepszy z najlepszych ale najpierw wyprała w proszku dla maluchów :)

No to super, ja mam dopiero w połowie lutego;]
Jak nie urodze do tego czasu to posile się twoimi informacjami :-)
Bo dziewczyny zostaja w szpitalu na kilka dni, wiadomo wtedy zupelnie ta torba musi wygladac inaczej.. A u nas, zero bladego pojecia, szlafrok, koszula ( ale jedna, dwie, trzy??) , klapki ok- co wiecej? Kaplica nie wiem zupelnie.
Dla malca to samo, od poczatku ubieraja w swoje? Jak tak to oprocz wyjsciowych ciuchow ile trzeba wziac do przebrania jak dlugo w szpitalu sie nie siedzi? :baffled: Noo masakra ;)

reklama
Angel doszpitala :
2 koszule ( jedna na poród - albo stary t-shirt)
Kapcie
Szlafrok
Majty i staniki do karmienia
Wkładki laktacyjne
Podlaski rozmiar Xxxl ;-) i sporo
Kosmetyki
Gumka do Wlosow i szczotka
Krem na sutki
Ciuchy na wyjście - dres czy coś
Skarpetki ( na poród bo zimko)
Ręcznik
Aparat fot ;)
Telefon
Pieniążki ( np. Jakbyś coś chciała ze sklepiku)
Pregnancy Note ( biała książka )

To chyba tyle dla mamy , jak chcesz listę dla dzidzi to służę - daj znać ;)

Do góry