reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

reklama
Kasiulka a zapraszam :-D Nasz szpital nowoczesny bardzo - każdy powinien taki być.
pochwalę się w całości, jak ktoś ma ochotę popatrzeć co tam mamy - do przeszperania odnośniki z lewej strony

Przyjęcie do porodu

Polecam zakładkę rooming in ;-)

No też wygląda obiecująco - ja w zasadzie mam tylko ten jeden szpital do wyboru (też ponad 30 km - samo centrum miasta), ale innych nawet pomysłów brak. Więc nie pozostaje nic innego jak nie rodzić zbyt szybko, co by na czas dojechać ;-)

książeczek rumowskich już sie nie praktykuje - no chyba, ze komus te pare stron zostało.
poszło w zapomnienie książeczkowe szalenstwo.
czyż nie?

Lubuskie bylo ostatnim wojewodztwem, ktore uzywalo jeszcze ksiązeczek rumowskich... ale od 1 kwietnia 2011 juz koniec.

takze...glowy nie zawracaj sobie. ;p ... bo wycofywane zaczely byc z początkiem 2011r.

Ostatnia edycja:
u mnie jeśli chodzi o szpitale wybór jest duży ale też ciężki, skłaniam się ku temu:
ciąża – Szpital Położniczo-Ginekologiczny UJASTEK – Bezpiecznie. Bez bólu. Bezpłatnie.
tylko że zaczęłam chodzić na zajęcia do szkoły rodzenia w innym i kurde też mi się tam podoba zwłaszcza położne są miłe i podoba mi się co mówią, ich podejście do porodów a w tym pierwszym choć trochę lepsze standardy to nie kojarzę nikogo z personelu a opłacać położnej przynajmniej z umową też nie zamierzam bo ceny zwaliły mnie z nóg

Manta i tu Cię zadziwię, ponieważ w opolskim książeczki rumowskie są nadal :no: Ostatnio nawet nowe kazali robić (jakiś kod tam był inny), ośrodki kasę brały (żeby książeczki zamówić, co by takie babcie do miasta jeździć nie musiały), a potem wyszło że nie trzeba i tak wyszło że ci, co zdążyli odebrać to mają i dobrze, ci co nie zdążyli odebrać to nie mają (kasy też nie) i też dobrze. Paranoja. Ale w obiegu nadal są.

w obiegu nieoficjalnym są nadal - te co są niewykorzystane/niewypelnione do konca (wolne kartki), ale juz sie ksiazeczek ine wyrabia i nie trzeba z nich korzystac, nie moga wymagać czegoś co OFICJALNIE zostało wycofane z użytkowania. Mnie juz kilka razy tez pytali o ksiazeczke (bo sa osoby, ktore nie mają wykorzystanej do konca)... takze nie ma co sie rpzejmowac ksiazeczkami. :)

reklama
Do góry