reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

reklama
Kasiulka a zapraszam :-D Nasz szpital nowoczesny bardzo - każdy powinien taki być.
pochwalę się w całości, jak ktoś ma ochotę popatrzeć co tam mamy - do przeszperania odnośniki z lewej strony

Przyjęcie do porodu

Polecam zakładkę rooming in ;-)

No też wygląda obiecująco - ja w zasadzie mam tylko ten jeden szpital do wyboru (też ponad 30 km - samo centrum miasta), ale innych nawet pomysłów brak. Więc nie pozostaje nic innego jak nie rodzić zbyt szybko, co by na czas dojechać ;-)

książeczek rumowskich już sie nie praktykuje - no chyba, ze komus te pare stron zostało.
poszło w zapomnienie książeczkowe szalenstwo.
czyż nie?

Lubuskie bylo ostatnim wojewodztwem, ktore uzywalo jeszcze ksiązeczek rumowskich... ale od 1 kwietnia 2011 juz koniec.

takze...glowy nie zawracaj sobie. ;p ... bo wycofywane zaczely byc z początkiem 2011r.

Ostatnia edycja:
u mnie jeśli chodzi o szpitale wybór jest duży ale też ciężki, skłaniam się ku temu:
ciąża – Szpital Położniczo-Ginekologiczny UJASTEK – Bezpiecznie. Bez bólu. Bezpłatnie.
tylko że zaczęłam chodzić na zajęcia do szkoły rodzenia w innym i kurde też mi się tam podoba zwłaszcza położne są miłe i podoba mi się co mówią, ich podejście do porodów a w tym pierwszym choć trochę lepsze standardy to nie kojarzę nikogo z personelu a opłacać położnej przynajmniej z umową też nie zamierzam bo ceny zwaliły mnie z nóg

Manta i tu Cię zadziwię, ponieważ w opolskim książeczki rumowskie są nadal :no: Ostatnio nawet nowe kazali robić (jakiś kod tam był inny), ośrodki kasę brały (żeby książeczki zamówić, co by takie babcie do miasta jeździć nie musiały), a potem wyszło że nie trzeba i tak wyszło że ci, co zdążyli odebrać to mają i dobrze, ci co nie zdążyli odebrać to nie mają (kasy też nie) i też dobrze. Paranoja. Ale w obiegu nadal są.

w obiegu nieoficjalnym są nadal - te co są niewykorzystane/niewypelnione do konca (wolne kartki), ale juz sie ksiazeczek ine wyrabia i nie trzeba z nich korzystac, nie moga wymagać czegoś co OFICJALNIE zostało wycofane z użytkowania. Mnie juz kilka razy tez pytali o ksiazeczke (bo sa osoby, ktore nie mają wykorzystanej do konca)... takze nie ma co sie rpzejmowac ksiazeczkami. :)

reklama
Do góry