reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WYPRAWKA dla malucha (i mamy do szpitala)

reklama
ja dlatego kazdej nieubezpieczonej dziewczynie mowię zeby sobie wydrukowała to co wczesniej napisałam (na zielono) a do tego numer telefonu do Rzecznika Praw Pacjenta. Jak słyszą, że "to możemy zadzwonić do Rzecznika PP..." to nagle przypomina im się, ze babeczka cięzarna nie musi byc ubezpieczona. Nosić to przy tyłku i nie bać się mówić.

do karmienia przecież nie trzeba wstawać ... dziecko nawet samo podpełźnie do cycucha :-D A poza tym co za różnica czy nakarmią Ci dziecko czy i je przyniosą do karmienia :tak:
Poza tym taki maluszek na początku potrzebuje tylko łyżki pokarmu

do karmienia przecież nie trzeba wstawać ... dziecko nawet samo podpełźnie do cycucha :-D A poza tym co za różnica czy nakarmią Ci dziecko czy i je przyniosą do karmienia :tak:
Poza tym taki maluszek na początku potrzebuje tylko łyżki pokarmu
mini - widzisz jak ja mal wiem ;/ musze podpytacc kolezanke c rodzila cc w tym pitalu co ja ...dobrze ze tu sa mamy doswiadczone bardziej niz ja w cycowaniu

Kasiurek normalnie dziecko sie karmi przy cc tylko własnie ktoś musi d***** ruszyc i Ci malucha podac. po znieczuleniu tez trzeba leżeć jak masz do porodu. tam chyba z 10H trzeba odleżeć na płasko.

kobita nam w sklepie zaproponowała jakies wkładki jednorazowe do pieluszek, niewiem za bardzo jeszcze jak to użyc ale kupiłam hehehe ja to już tak mam :)

Jak to to o czym myślę, to wkładasz w pieluchę i potem grubszą sprawę wyrzucasz do kosza, pieluchę do prania (bardziej do tetry i wielorazówek eko); do pampka uważam całkowicie zbedne.

Kasiurek, ale przeciez mozna sobie nie życzyc dokarmiania, a przynajmniej tak mi sie wydaje.

Dokładnie tak - plan porodu znowu się kłania, a i bez niego powinny respektować to, co nam ustawa zapewnia - i dokładnie jak dziewczyny piszą: ktoś (położna) musi po prostu dziecko do karmienia przynieść :tak:

vill tylko niestety nas ostrzegała w szkole rodzenia kobitka, że nasze prawa naszymi prawami, ale jak afery nie zrobisz to może byc ciężko. tylko ona polecała robic afere dopiero po porodzie :tak:

reklama
kurcze dziwne z tym dokarmianiem po CC :/
u nas w szpitalu na głowach stają żeby kobietki same karmiły (tym bardziej po cc) - no chyba ze któraś na prawdę nie chce, to co innego (nie zmuszają, ale pomagają)

Do góry