reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla malucha i mamusi :)

no w sumie racja sporo tego jest, ale teraz postaram się zapakować w zwykłą torbę - zobaczymy co z tego wyjdzie. ja jeszcze się nie zabieram do pakowania :) myślę, że tak za 3 4 tygodnie może :)

reklama
no ja też jedną paczkę wezmę, zresztą po 1 porodzie praktycznie w ogóle nie używałam tych podkładów bo wystarczały mi zwykłe podpaski - kupiłam dwie paczki a jednej w ogóle nie otworzyłam, drugą zużyłam w połowie

A ja wręcz przeciwnie, podkładów tych bella chyba z 10 paczek zużyłam, bo podpaski bym nie nadążyła zmieniać, bo lało się jak cholerka :sorry:

Natomiast ja po porodzie dostałam krwotoku bo jak naciskali brzuch to wyleciały ogromne skrzepy i fontanna krwi aż na ścianę chlusnęło a mąż w szoku -sorki za dosłowność ale takie życie. za to później było nie najgorzej bo chyba większośc wyleciała. miałam podkład na łóżko ale to raczej tak asekuracyjnie i te podpaski sztachety bella poporodowe. ale na wyjście ze szpit. wystarczała już podpaska.

czyli zależy od kobiety tak na prawdę. no to sobie wezmę paczkę belli i zwykłych podpasek mam pod dostatkiem w domu:D
może uda się w tym tyg spakować.. :)

pakujecie osobno maluszka w torbe i siebie osobno czy razem?

reklama
Ze mną na sali była kobieta która rodziła bez męża i miała wielką walizkę. Położyli walizkę na łóżku i przykmjechali nim z porodowki A potem położna kopala w walizce szukając ciuszkow i wszystko porozwalala i zwala na kobiete a ta biedna ruszyć się nie mogła. Fajnie jak jest M. Ja mialam torbe dla siebie i druga dla dziecka M. Przeszkolony co gdzie jest i co czym jest- podklady, sztachety i inne. Kosmetyczka moja i kosmetyczka dziecka. Pampersow z pół paczki do torby reszta na tel. Bo i tak codziennie będzie. Z reszta ja zawsze nas pakuje to już wiem co i jak i biorę małe kosmetyki żeby było lżej a nie szampon 400 ml.

Do góry