reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla malucha i mamusi :)

no w sumie racja sporo tego jest, ale teraz postaram się zapakować w zwykłą torbę - zobaczymy co z tego wyjdzie. ja jeszcze się nie zabieram do pakowania :) myślę, że tak za 3 4 tygodnie może :)

reklama
no ja też jedną paczkę wezmę, zresztą po 1 porodzie praktycznie w ogóle nie używałam tych podkładów bo wystarczały mi zwykłe podpaski - kupiłam dwie paczki a jednej w ogóle nie otworzyłam, drugą zużyłam w połowie

A ja wręcz przeciwnie, podkładów tych bella chyba z 10 paczek zużyłam, bo podpaski bym nie nadążyła zmieniać, bo lało się jak cholerka :sorry:

Natomiast ja po porodzie dostałam krwotoku bo jak naciskali brzuch to wyleciały ogromne skrzepy i fontanna krwi aż na ścianę chlusnęło a mąż w szoku -sorki za dosłowność ale takie życie. za to później było nie najgorzej bo chyba większośc wyleciała. miałam podkład na łóżko ale to raczej tak asekuracyjnie i te podpaski sztachety bella poporodowe. ale na wyjście ze szpit. wystarczała już podpaska.

czyli zależy od kobiety tak na prawdę. no to sobie wezmę paczkę belli i zwykłych podpasek mam pod dostatkiem w domu:D
może uda się w tym tyg spakować.. :)

pakujecie osobno maluszka w torbe i siebie osobno czy razem?

reklama
Ze mną na sali była kobieta która rodziła bez męża i miała wielką walizkę. Położyli walizkę na łóżku i przykmjechali nim z porodowki A potem położna kopala w walizce szukając ciuszkow i wszystko porozwalala i zwala na kobiete a ta biedna ruszyć się nie mogła. Fajnie jak jest M. Ja mialam torbe dla siebie i druga dla dziecka M. Przeszkolony co gdzie jest i co czym jest- podklady, sztachety i inne. Kosmetyczka moja i kosmetyczka dziecka. Pampersow z pół paczki do torby reszta na tel. Bo i tak codziennie będzie. Z reszta ja zawsze nas pakuje to już wiem co i jak i biorę małe kosmetyki żeby było lżej a nie szampon 400 ml.

Do góry