reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

Łaniu
ja odkupiłam kilka rzeczy od pani z allegro, wszystko było tak świeżutkie i pachnące. Wrzuciłam od razu do pralki na 40 stopni i prałam od razu w dzidziusiowym proszku.:-)

reklama
Łaniu
ja odkupiłam kilka rzeczy od pani z allegro, wszystko było tak świeżutkie i pachnące. Wrzuciłam od razu do pralki na 40 stopni i prałam od razu w dzidziusiowym proszku.:-)

Mnie też udało się kupić pakę ubranek na Allegro (kilka nawet nowych z metkami) i będę je też prała jak magdamagda

Hej dziewczynki! A ja ostatnio siedząc w poczekalni u lekarza czytałam jakieś pismo dla rodziców i tam pisali, że rzeczy z ciucholandów należy prać na 90 stopni, bo wtedy dopiero można wytłuc większość (choć nie wszystkie) drobnoustrojów, które się w nich znajdują. No ale jak tu prać delikatne rzeczy na 90 stopni..... Moim zdaniem wystarcza potem prasowanie żelazkiem ustawionym na maksymalną temperaturę... czy może się mylę?

Hej dziewczynki! A ja ostatnio siedząc w poczekalni u lekarza czytałam jakieś pismo dla rodziców i tam pisali, że rzeczy z ciucholandów należy prać na 90 stopni, bo wtedy dopiero można wytłuc większość (choć nie wszystkie) drobnoustrojów, które się w nich znajdują. No ale jak tu prać delikatne rzeczy na 90 stopni..... Moim zdaniem wystarcza potem prasowanie żelazkiem ustawionym na maksymalną temperaturę... czy może się mylę?

Ostatnio oglądałam na itvp.pl "wielki świat małych odkrywców" i właśnie o tym mówili, że jeśli rzeczy są delikatne i przeznaczone do prania w 40 stopniach, to potem trzeba je wyprasować w wys. temperaturze

Dziewczyny, dziekuje za odpowiedzi, pranie juz w pralce, pozniej wyprasuje w wysokiej temp, a pozniej jeszcze raz wypiore i wyprasuje na poczatku maja.:-)

Maja - chyba zakupie takie termoopakowanie, bo w piatek juz do mnie przyjdzie laktator i buteleczki Tommee...

Zastanawiam sie nad jednym, bo jako niedoswiadczona jeszcze mama to nie wiem... czy poza takim zestawem potrzebuje czegos jeszcze?

Odciągacz ręczny Tommee Tippee+akcesoria+BONUS (321358951) - Aukcje internetowe Allegro

bo od poczatku prawie planuje, ze dzidzia bedzie karmiona co jakis czas z butelki, moim pokarmem...
A jak wyglada sprawa pokarmu?
No i jeszcze takie pytanie... od kiedy dzidzi cos sie do picia podaje, do jakiego czasu wystarcza samo mleko matki??

ja dawałam coś innego do picia chyba tak po 4-5 miesiącu, wcześniej tylko pierś.
wydaje mi się że przydałoby Ci się jeszcze coś do przechowywania pokarmu w lodówce lub zarażarce, jakieś butleczki, woreczki, coś w tym stylu. chyba tommee też ma coś takiego, jak nie to avent i medela napewno :)

Maju, dziekuje za odpowiedz.

A co z podgrzewaniem? W mikrofali mozna?? Moze glupie pytania zadaje, ale poprostu nie wiem...:baffled:

Ja sobie wymyslilam ze te rzeczy uzywane wypiore normalnie w persilu albo vizir i wyprasuje a w maju wypiore w platkach mydlanych i tez wyprasuje wydaje mi sie ze to w zupelnosci wystarczy :-) wiecie ja mam same ciuchy laktator i gabke do kapanie a i lozeczko chyba tez zaczne kupowac buteleczki i innne akcesoria :tak:

reklama
podgrzewasz w podgrzewaczu,albo w garnku z cieplą wodą. nie w mikrofali bo podobno traci cenne składniki :-) a poza tym mozna oparzyć łatwo bo temp. nie rozkłada się równomiernie.
no najlepszy podrzewacz, ustawiasz temp. i masz!

Do góry