reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

Bardzo dziękuję Iwonko, dla mnie jest ważne to usztywnienie przy rożkach czego nie ma ten kocyk. Zwiększa to bezpieczeństwo takiego maluszka. Kocyk faktycznie może się przydać w późniejszym okresie:-)

reklama
hmmm ten drugi naprawde fajniutki ale na poczatek do szpitala w domu do karmienia czy jak tam .... to tradycyjny mi sie wydaje albo ten i ten ja dzis ogladalam zwykly rozek kosztuje 15 zl a z kokosem 25 zl wiec to nie majatek i mozna skusic sie na dwa :-):-)

ja miałam taki rożek wypełniony usztywnieniem z kokosem :tak: korzystałam z niego i na pewno będę teraz też korzystac ;-)

:-)To moj pierwszy bobas ale faktycznie z tego co widze to te rozki sa bardzo wygodne bo ja tu taka kruszynke owijac w kocyk raz ze za duszno a ten rozek jest taki zgrabny a i jak ktos ma pierwszy raz stycznosc z dzieckiem o lepiej dac mu na raczki w rozku moj M bal sie siostrzenca brac bez rozka lub bez podusi

fajny tek kocyk, pomysłowe rozwiązanie, chyba tez sie skusze, bo rożek to już mam po Kubasie w bardzo dobrym stanie, mimo, że długo uzywany, bo potem jako kołdrka w wózku, łóżczku itp....

a tak w ogóle to mam całą mase rzeczy po Kubasie, wic nie będęe musiała dużo dokupować, chyba, że potwiredzi sie dziewczynka, to poszaleję na zakupach "babskich" i kupie troche ubranek, bo inaczej to mała bedzie biegać w bojówkach moro...

ro

ja zawsze sie zastanawialam w co mozna stroic chlopczyka i jak sie dowiedzialam ze bedzie synek to przezylam lekki szok ale dzis bylam na zakupach i juz mi sie podoba bo kupilam fajne bojoweczki takie do trzech mc i inne takie i widze ze chlopca tez mozna fajnie stroic :-)

Wiktoria - moja mama do dzisiaj sie ze mnie śmieje, że jak byłam w ciąży z Mieszkiem i wiedziałam, że urodzi sie chłopiec to przezywałam, że dziewczynki mozna teraz tak fajnie stroić no a chłopca to raczej nie. A jak się okazło to Mieszko zawsze chodzi wystrojony, tyle że po "męsku" ;-)

Ja to jestem praktyczny typ i w pierwszych miesiącach Julek chodził wyłącznie w miękkich bawełnianych dresikach, bez kieszonek i naszywek, które mogą uwierać. DO dziś nie lubię przesadzać i np raczej nie kupuję bojówek z mnóstwem zakładek, kieszonek, których się przecież nie używa. Jakoś tak mam, że sama stawiam na komfort po pierwsze i tak samo ubieram Julka. Z dziewczynką byłoby pewnie podobnie.

reklama
Dziewczyny a to pierwsza sukienusia dla naszej maleńkiej :-)
Wybral mąż i to on postanowil ją kupic jak tylko dowiedzielismy sie ze bedzie córeczka :-)
rozmiar 0-3 miesięcy, wiec akuarat na lato :-) ładniusia co?

Do góry