reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla majowego szkraba :)

a ja miałam jedna butelkę. Karmiłam piersia, ale czasem butelka się przydawała do wody czy herbatki. Jednak ta którą kupiłam i tak okazazała sie niewłaściwa. Mieszko nie umiał z niej pić i musiałam kupić inną.... z najszerszym smoczkiem bo Mały przyzwyczajony do piersi musiał czuć że ma cos w buzi!

reklama
Aurelia zdecydowanie nie kupuj więcej. WYstarczy ci na początek i jedna. A jak się każe, że karmisz butelką dokupisz wedle potrzeby. Ja póżniej dokupowałam butelki do picia i to od razu większe. A na mleko nie potrzebowałam.

Mam narazie jedną butelkę, taką większą. Myślę, że dokupię jeszcze jedną, ewentualnie mniejszą, a potem się zobaczy.
Od stycznia zaczynam zakupy, bo chyba pójdziemy z torbami, gdybyśmy mieli kupić wszystko naraz, ha ha ha ha:-):-).

Wiecie co dziewczyny, ja nic póki co nie kupuje, faktem jest, że dużo oglądam i czytam, wydaje mi się,że jest jeszcze czas i nie ma po co panikować. Zakupy zacznę w połowie stycznia, chociaż nie wiem od czego zacząć, tego tyle jest:confused:

masz racje ja sie zbieralam na zakupy i zbieralam a nie wiedzialam od czego zaczac zaczelam od ciuszkow teraz juz z gorki wazne zeby zaczac juz mam poukladane co bede kupowac na poczatek kocyk pieluchy tetra, butelka, ubranka, no a na koncu kosmetyki wanienka lozeczko itd:-)

ja zaczęłam od ciuszków no i chyba mam wszystkie no jeszcze śpioszki są potrzebne, a potem kosmetyki buteleczki na końcu faktycznie łóżeczko wanienka i wózek:-)

ja na razie nic nie mam oprocz szczoteczki do wloskow i dwoch sliniaczkow:-( mam spiochy i body po synku ale to akurat po domu takie rzeczy bo na spacerki to nie mam:no: nic wszystko typowo dla chlopca :-p zakupy zaczne pod koniec stycznia ale tez sie nie bede spieszyc wozek i kolyske kupie w kwietniu a teraz to troszke ubranek i kosmetyki:tak::-)

reklama
Polka a ja powiem ci ze becik rozek jak najbardziej ja tez znow kupuje taki,szczegolnie dobry w szpitalu i przez pierwszy miesiac,ma te usztywnienie ktore mozna napewno wyjac i pozn iej masz z tego kolderke.A dzieki temu usztywnieniu lepiej i bezpieczniej trzyma sie dziecko.A ten drugi link z kocykiem to coz tez taki mam ale nie uzywalam go w tym celu jako rozek tylko wlasnie jako cieplutki kocyk super na zime :) Mam taki zolty.Bardzo mily w dotyku i gruby bo dwuawrstwowy

Do góry