reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla bejbusia

reklama
ja dzisiaj nie moglam sie oprzec i tez zakupilam moim maluszkom czapeczki na zime :)
tak mi sie spodobaly ze nie moglam sie oprzec sa identyczne ze zdjeciem chociaz zdjecie znalazlam w necie :) nawet kolorystycznie im kupilam takie same :)
a niech maja chlopcy mam nadzieje ze dla Aleksa rozmiar 42 nie bedzie za wielki na zime ale to byl najmniejszy a jak zmierzylam w domu to ma nawet 39-40 jest naprawde malusia mysle ze bedzie ok:)
oto moje nabytki :)

jestem mama na emigracji, wiec korzystam tez z roznych zrodel naszego zachodniego sasiada. moge wiec podzielic sie z wami informacjami dotyczacymi kosmetykow dla bobasow. w zeszlym tygodniu zamowilam sobie broszure najaktualniejszego öko-test. co prawda trzeba za nia placic, ale te informacje sa absolutnie rzetelne. nie wiem czy wiecie co to jest, ale dla wyjasnienia dodam, ze to kontrola jakosci wybranych produktow szczegolnie jezeli chodzi o walory eokologiczne, czyli zdrowotne. w tym numerze testuja miedzy innymi produkty pielegnacyjne dla bobasow tzn. mydla, szmpony, oliwki itp. pisze to wam, bo ku mojemu zaskoczeniu jedna z najlepszych marek okazala sie Babydream Rossmanna. ku jeszcze wiekszemu zaskoczeniu produkty Penaten maja czesto tanie, albo niepolecane dodatki i zajmuja maksymalnie pozycje "gut", a nie jak Rossmann czy DM-Drogerie Markt (seria Babylove) "sehr gut". w Polsce jest naturalnie wiele innych nieznanych mi produktow, ale jezeli ktoras z mam rzucic sie chce na cos zachodniego, to moze skorzysta z mojej rady, ze nie wszystko co sie swieci.... ;)
poniewaz styczen sie zbliza, bede od czasu do czasu sciagala nowe testy roznych produktow. jezeli macie ochote czasami skorzystac z dokladnosci naszych sasiadow to chetnie mogę sie podzielić moimi informacjami. niestety kontrola jakosci nie jest w Polsce tak popularna jak w Niemczech.

Dzięki Aga_sto!

Ja bardzo żałuję ,że u nas nie ma przeprowadzanych podobnych testów. Między innymi dlatego jeszcze parę lat temu ten sam z pozoru produkt kupiony w Niemczech i kupiony w Polsce różnił się zasadniczo, zdecydowanie na korzyśc produktów niemieckich. W ramach przykładu podaję : płyn do płukania tkanin o gęstszej konsystencji, proszek do prania z większą zawartością granulek o jakiś tam właściwościach ( w polskim trzeba ich był z lupą szukać :laugh:) , serek o zupełnie innym smaku. Moja siostra była w tym czasie u rodziny swojego męża w Niemczech i miała szansę właśnie takie porównanie zrobić.
Ciekawa jestem czy te różnice są w dalszym ciągu tak widoczne.

hej!

od mojej przyjaciółki dostałam zestaw Rossmann Babydream: żel pod prysznic i oliwka na rozstępy, gorąco polecam, oliwka jest fantastyczna i chyba skuteczna bo stosuję jakiś miesiąc i nowych rozstępów nie ma :)

dzioobek, czapeczki śliczne. Jak mój mężulek wróci wieczorem z meczów to pochwalę się co wczoraj nabyliśmy dla maluszka i wkleję jakąś fotkę :)

papa

A ja dzisiaj znowu na poprawienie humorku odwiedzilam sklep dzieciecyi ,poszlam ogladac wozki hehe musze wniesc petycje do prezydenta miasta zeby pozamykali wszystkie sklepy z dzieciecymi ciuszkami ,bo maz mi zamknie konto heheheh
albo bedziemy musieli glodowac :)
ale te rzeczy sa boskie :))
i humorek mi sie poprawil ,wkleje botki jakie zakupilam dla mojego aleksia nie momoglam sie oprzec :):)
butki7sy.jpg

a wogole to aparat mi sie psuje i moge ystawic albo date 30.09 albo 07.10 a niedawno wrocil z naparawy :(
jeszcze sprobuje usunac date chyba sie da prawda?

Dzioobku te buciki sa poprostu boskie nie moge od nich wzroku oderwac :laugh: czapeczki rowniez sliczne ja sie nie moge doczekac kolejnych zakupow ale chyba predko to nie nastapi bo finansowa przepasc sie zrobila ale co tam byle do przodu :p

kupilam rozowe bo wyczytalam gdzies na BB ze kolor rozowy to kolor dla chlopcow a niebieski kolor Maryji dla dziewczynek ,Moj Aleks ma raczej rzeczy niebieskie ,blekitne najwiecej to bialych z jakimis aplikacjami a buciki bedzie mial z rozowym a co tam :)
Porobilam troche zdjec wyprawki dla Aleksa i chyba calkowicie popsulam aparat :)
sama nieiwem raz pokazuje date raz nie ale co tam .
dziewczyny wiecie co wam powiem sama niewiem co mam robic ale jestem poprostu dojna krowa wszyscy mowia ze to przez laktator ale co ja mam robic jak odciagac musze dla Alkesa ale mleka mam tak duzo i tak sie szybko produkuje ze juz nie wydalam musze co godzine odciagac w nocy przebieram sie co kilka godzin i tez musze odciagac ,jak policzylam to za caly dzien sciaglam ponad litr mleka jestem juz przez to wykonczona :(
a jego jest coeraz wiecej ,niewiem co mam robic jak nie odciagne to cycole robia sie twarde i bardzo bola jak odciagne to mleka robi sie corac wiecej i tak w kolko

moja znajoma ktora miala duzo mleka oddawala je w szpitalu dla matek, ktore niestety nie mialy wcale mleka. byl to czyn harytatywny, ale za to wiele kobiet bylo jej bardzo wdziecznych. javascript:void(0);

reklama
ja tez zawoze do spzitala wiecej ale mnie chodzi o to ze ja nie daje rady ja nie potrafie dojechac do szpitala bo w polowie drogi musze stawac zeby odciagac mleko nie moge wyjsc na spacer bo po polgodziny czuje jak juz mi cieknie i nawet wkladnki nie pomagaja ,ja tez karmie Oskara i jeszcze zawoze wiecej do szpitala ale chcialabym troszke zmniejszyc laktacje a im czeciej odciagam tym wiecej mleka produkuje i tak w kolko

Do góry