reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla bejbusia

SylwiaZ pisze:
Dziewczynki, a jakie kupujecie rożki dla maluchów? Z kokosem czy bez?
No i jeszcze chciałąm się zapytać o krzeseło do kąpania malucha, warto je miec?

zadam niedyskretne pytanie?
czy nasze mamy mieli krzeslo do kapania???

to zalezy czy masz na to pieniazki czy nie..
ale generalnie chyba nie warto bo i tak go uzyjesz jak juz dzecko bedze siedzec...??
ja zostaje przy wannience (takiej wiekszej stawianej na wanne.. (no i pieluszka do srodka na poczatek:) frajda jest kapanie we dwojke wtedy uwierz zadne krzeselka nie sa potrzebne... ale kazdy ma mozliwosc wyboru i inny gust:)

wiec zostawiam z pytaniem:) warto czy nie? otozczne pytanko ;D

reklama
Moje maleństwo też nudzi się po około 10 minutach... Ostatnio przekonywałam go 10 minut byśmy poszli do szklepu z mebelkami - "wysiadł" po krótkiej chwili. Niestety tak to już jest z tymi modelami. :p ::)

ja z krzesełka rezygnuje - nie będę go kupować.
Później kupię ledynie taki mały leżaczek - podpórkę do wanienki - ale krzesełka nie będę kupować

Ja kupilam gabke do wanienki duzo moich znajomych uzywalo i chwalili sobie,jest latwiej niz z pieluszkami.

Aniolek ciuszki super i naprawde sporo juz masz.

Milych zakupow dla pozostalych mamusiek.

Też słyszałam, że gąbki do wanienki są fajne. Jednak trzeba je bardzo dokładnie suszyć po kąpieli żeby żadne bakterie nie zdążyły się zadomowić :)

Aniołku, mi nie chodzi o krzesełko do wanny dla dziecka siedzącego, tylko o krzesełko do wanienki d;a maluszka. W praktyce wygląda to tak, że dziecko prawie leży, ma tylko trochę uniesioną głowę, tak jakby było na leżaczku.

Sylwia widzialam te krzeselka ale wydaja mi sie one takie twarde bo plastikowe,ale moze akurat dzieki temu spelniaja swoja role,ciekawe czy dzidzia sie nie bedzie w nich zeslizgiwac.

Karolina, wcale nie za wcześnie, nie słuchaj tych, którzy tak mowią. Mi wszyscy mówili, że za wcześnie kupuję rzeczy dla maluszka i co? Przyszedł siodmy miesiąc, a ja muszę cały czas leżeć i nie mogę nigdzie wychodzić, ale wszystko mam kupione i jrestem spokojna.

Izabelka, oby Twój mąż zdążył z tą szafą ;)

Pozdrawiam mamusie i ich brzusie :)

Kasiu, no i super, miałąś nosa i już. A Twoja wyprawka śliczna.
Lwica, wydaje mi się, że jesli podłożyś pieluszkę, to może być ok. Jest to wygodne jeśli kąpie się dziecko samemu, bez pomocy, a tam moze być w moim przypadku. Nie będzie mi się wyślizgiwać i zjeżdżać gdzieś tam. Jeśli je kupię oczywiście.

reklama
lwica pisze:
Ja kupilam gabke do wanienki duzo moich znajomych uzywalo i chwalili sobie,jest latwiej niz z pieluszkami.

Aniolek ciuszki super i naprawde sporo juz masz.

Milych zakupow dla pozostalych mamusiek.

a no troche juz tego jest:) ale dzis trafilam do fajnej hurtwni i chybatam zostaniemy:)
kochany tatus pomyslal zawczasu i w PKD firmy jest wpisane handel odzeza czyli bedze troche taniej:)
wybralam juz chyba lozeczko (z posciela mam jeszcze delemat:) no i na jeden cieply kocyk i rozek juz nalozylam oko:)
ale tez mam liste i wiem ile jeszcze bakuje...
postanowilismy jednak ze napewno nie kupujemy
1. wkladki do wannienki (raciej to dostaniemy ...nawet juz wiem skad:)
2. odciagacia pokarmu.. (polozna stwierdzila ze w sumie zadko sie przydaje a kupic trzeba jak jest taka sytuacja ze trzeba:)
2. zadnych zabawek jak na razie chyba ze duza maskotke slonika jak znajde sposob aby znow dorobic gdzes:)
3. noi nie kuujemy karuzelki... do lozeczka (bo raciehj tez dostaniemy:)
4. nie kupujemy siedzenia do wanny dla dzecka bo jakos to tak mnie nie bardzo przekonuje.. ale dzs widzialam w geancie wieksze wannienni i juz ten wklad o ktorym Sylwia mowisz jest sam w tej wannience... (ale to geant w szczecinie:(
jak pomyslec to napewno cos tam jeszcze..

5. raciej nie kupuje smoczka i tego zaczepu aby sie nie zgubil...

:)

Do góry