reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla bejbusia

Mam pytanko, na jaki rozmiar kupic kombinezonik. Czy jest sens kupowac na 56 czy lepiej od razu wiekszy, przeciez dzidzi natychmiast po urodzeniu na spacery zabierac nie da rady. Zwlaszcza ze to zima. To moze kupic na jakis 68, czy cos, w razie czego mozna tez zawijac? Prosze o rade... I z gory dziekuje... Ach i jeszcze gdzie mozna kupic dobre ale niedrogie staniki do karmienia? Pozdrawiam. Ania

reklama
I jeszcze jedno pytankjo, jaki polecilybyscie materacyk do lozeczka- czy zwykly piankowy jest ok, czy lepiej piankowo kokosowy albo gryczany, czy jeszcze inny?

Dzioobek kombinezoniki superasne ja jutro postaram sie wkleic moj zdobyczny.
Anusiakanusia kombinezonik to wydaj ei sie ze lepiej wiekszy bo w tym malym to nie wiadomo czy dzidzia zdazy wyjsc :p co do stanikow toja kupilam z GAJI jeden bawelniany okolo 30 zeta a taki z laikra kosztuje 50zeta moze Ci beda odpowiadac i sa duze rozmiary.

Ja do pracy predko nie wroce wiec moze laktator nie bedzie potrzebny.
Chyba juz sie nauczylam przezucac zdjecia, ale chyba to sie okarze :p

wooooooooow ale super kombinezonik ja tez taki chce hihihiih bombowe rzeczy dziewczyny!!!!!!!!!! ;) chyba wyboire sie na pierwsze zakupy dla dzidzi hihihihiih zaczynam swirowac jak sie naogladalam ::)

kasia hihih chyba masz racje i zaczne kupowac heheh a jak sie naogladalam kombinezonow tutaj to az mnie drze do dziecinnego sklepu to jest takie slodkie ;)
No to ty jestes juz w polowce ciazy gratuluje synka!pozdrawiam
Ja dowiem sie dopeiro 4 listopadaczy to bedzie chlopiec czy dziewczynka o ile malenstwo nam sie pokarze ladnie a nie wystawi posladki hihihi :laugh:

no to mamy USG tego samego dnia :)
Może wiecie jak na internecie znaleźć odpowiedź na pytanie: Czy w Elblągu są sklepy z wózkami Chicco? nie umiem znaleźć a dzisiaj będę w Elblągu i mogłabym się rozejrzeć.
Kasiu chciałam się zapytać o twój wózek: raz napisałaś że chcesz kupić duo a raz tech, to na jaki się zdecydowałaś? Bo na ulotce mam że duo jest cięższy-14,5 kg. A moze wiesz jak jest miedzy nimi różnica cenowa? bo w sumie ładne są oba, ale duo jest dwu funkcyjny, a tech to spacerówka. A dziecku nie jest wygodnie w spacerówce? Musi mieć głeboki? Czy chodzi że wózek jest obudowany i będzie mu cieplej. Gubię się w tym wszystkim...

hej :)

Ja kombinezonik kupiłam na rozmiar 68, bo może być ciut większy biorąc pod uwagę to, jak ciepło ubiera się dzieciaczka pod kombinezonik oraz to, że nie wiadomo jaki duży się synuś urodzi. posłuchałam rad tych mam, które rodziły "zimowe dzieci".

Maggusia, życzę Ci, żeby dzieciaczek tak się obrócił, żeby ujawnił swą pleć. Nasz synuś już kilkakrotnie ujawnił swą męskość, tak więc nie mamy już wątpliwości. mój gin ręczy za to głową :)  A na kiedy masz termin?

Izabelka, nie pamiętam, żebym napisała dwa razy inny wózek, ale jeśli tak zrobiłam to przez pomyłkę. Ja chcę kupić ten wózeczek: CHICCO 6 WD Sześciokołowy wózek z gondolą i dwuczęściową budką. Posiada następujące cechy:
- trzypozycyjne oparcie,
- okrycie na nóżki,
- dwupozycyjny podnóżek,
- pięciopunktowe pasy,
- hamulec zapadkowy,
- zabezpieczenie mechanizmu składania,
- pojemny kosz na zakupy,
- pełne plastikowe koła.
Przystosowany do mocowania fotelika samochodowego Chicco Synthesis i Chicco Auto-Fix.
Waga: 11,5 kg.
Zdecydowałam się na wózek z normalną usztywnioną gondolą bo przecież dzidziuś urodzi się zimą i jest mu cieplutko i wygodnie, poza tym jest wyżej od ziemi niż w spacerówce a to też ważne dla takiego maluszka, no i posłuchałam mojego ortopedy, który uważa, że dla kształtowania kręgosłupa dużo zdrowszy jest wózek z tradycyjną usztywnioną gondolą a nie te spacerowe, a że ja miałam problemy z kręgosłupem to nie ryzykuję. Pod koniec listopada mają pojawić się w sklepach nowe warianty kolorystyczne wózków chicco, tak nam ostatnio powiedział sprzedawca, z trego, co obejrzeliśmy w kataklogu są ciekawsze łączenia kolorów więc wsztrzymaliśmy się z zamawianiem wózeczka do tamtego czasu, cena się nie zmienia. U nas kosztują one 999zł.

Ja jutro znów podejrzę naszego smyka bo jadę na usg2D, często mam je robione bo mam łożysko przodujące i w zasadzie usg mam robione raczej po to, by badać stan łożyska ale zawsze przy okazji dzidzia jest gruntownie przebadana :) Już doczekać się nie mogę :) Idę robić nam jakieś śniadanie, muszę w koncu porządnie odżywiać Bartosza, nie? mężulek przed pracą nam kupił świeże bułeczki, może kakao nam zrobię? Ale się cieszę wolnym :)

Dzieki Kasiu za rady :) jestem spokojniejsza:)
Życzę smacznego :) no i jutro milego podglądania Bartoszka- oby wam pomachał ;D
pozdrowionka

reklama
Do góry