reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Chyba generalnie te brytyjskie firmy się dobrze sprawdzają,a ceny całkiem korzystne.
Ja kupowałam pajace , chyba George albo Early Days właśnie....

O to dzięki za podpowiedzi. Dziś już komputer wyłączyłam ale jutro też jest dzień. Ja dostałam od koleżanki z anglii zestaw bodziaków i sobie je chwalę, ale to większe rozmiary, po Natalce nie zniszczone więc będą w sam raz dla drugiej

No mi też siorki kupiły zestaw bodziakow z Early Days więc polecam jak najbardziej. Nie spierają się i nie mechacą tak szybko. I ta bawełna solidna.

też mam kilka ciuszków z Early Days, wygladają na porządne.

co do ubranka do szpitala to u mnie podobnie jak u większości dziecko dostaje ciuszki szpitalne a swoje prywatne potrzebne są tylko na wyjście.

no właśnie tak się zastanawiam co zabrać na wyjście, na bank czapeczka, skarpetki i niedrapki. co do body to nie wiem czy na długi czy na krótki rękaw i do tego spodnie a na to grubszy, pluszowy pajac :confused: jejku przy pierwszym dziecku to człowiek zielony w temacie jak szczypiorek na wiosne :baffled: Chyba naszykuję sobie kilka zestawów bo nie wiadomo czy akurat będzie upał czy będzie ziąb, lipiec bywa różny.

Wczoraj przyszedł mi materacyk do łóżeczka, zamówiłam Hevea medica, w całości lateksowy. Wygląda całkiem porządnie, i przyjemnie się na nim położyć. No i gratis dorzucili jeszcze kocyk. Zobaczymy jak się sprawdzi podczas użytkowania, chociaż to nie ja będę go wypróbowywała :) Porównania nie mam bo do tej pory zawsze spałam na wersalkach. Młodemu chyba kupię taki sam, ale nie wie kiedy bo to już niestety koszt spory, za duży jak na ten czas.

Aa, i co mi tam jeszcze się pochwalę Jagodowym pluszakiem
Smiki, Zając, maskotka, 24 cm - Smiki - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
taki o :)
fajny zajazcek:)
gdzie zamawials materac?

Kurde dziewczyny ja mam straszny metlk w głowie odnośnie kosmetyków., tzn głownie chodzi mi o cos do kapieli i po. Zastanawiam się nad nivea ale juz sama nie wiem. Może wy coś pomozecie ??
juz doczytalam ze kuoilas:)ja tez hippa:)

Ciekawe tematy poruszałyście
a jak migłybyście napisać jakie dokładnie ciuszki do szpitala, bo ktoraś napisala ze 3 jakieś wystarcza
czy to jakies pajacyki, czy body czy kaftaniki? ile sztuk?
ja bede brala spioszki +kaftanik i body z krotkim +pajac,oczywiscie pokilka zestawow naszykuje:)

co do rozmiarow to kupilam 2 na 56 i jescze mam od siostry kilka wiec juz mam za duzo:sorry:

moje dzieci szybko wyskakiwaly z tego rozmiaru ale siostry synek mial 51 cm i topil sie w 62 dlugo,a jescze maluszki nozki maja podkurczone

ana wyjscie naszykuje normalny zestwa +czapeczka a reszta zaleznie od pogody .
jak cieplo bedzie to mozna w beciku normalnie

ja też kupowałam ten sam lateksowy i zamawiałam na agito.pl, wyszło 225 zł z kocykiem gratis

a becik warto mieć? bo jakoś o tym nie myślałam...

też się waham z laktatorem, bo jak będzie potrzebny na nawał to nie będę czekać na przesyłkę a w stacjonarnych np. avent ręczny jest 20-30 zł drożej niż w sklepach internetowych... tylko mam obawy, że nawał mi nie grozi a wręcz przeciwnie:baffled: moja mama po męczarniach dała sobie spokój po 2 miesiącach bo tak mało miała pokarmu

myślicie, że jakoś 2-3 tyg przed terminem będzie wiadomo czy dzidzia duża czy mała? bo też mam mało 56 i nie wiem czy warto dokupić czy raczej długo tego nie ponosi

reklama
Undomiel - j też się zastanawiam nad laktatore tym bardziej, że nie zamierzam karmić piersią, myślę, że jak coś to kupię po porodzie dopiero,
co do ubranek to zależy, mojej siostry córka urodziła się 56cm i większość ubranek 56 było za dużych...

Do góry