reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Makota a czym sie różnią butle do odciagnietego pokarmu od tych na wodę? :)
Ja wodę podawalam dopiero przy wprowadzaniu pokarmów i to nie smoczkiem a silikonowym niekapkiem, etap butelki ominelismy. Te ustniki silikonowe ma avent i canpol ( albo baby ono, zawsze mi sie mylą...ale canpol raczej ) i one są takie same, canpolowe kosztują grosze i pasują do butelek aventu

Ooo to dobrze wiedzieć. Bo kurna te Aventu niekapki strasznie drogie

reklama
Ja kupiłam, głównie dlatego ze była fajna promocja w Smyku na elektroniczne Aventu. Zakładam ze się przyda.

Sama nie wiem czy kupować czy nie :-( Znajoma, która ma doradztwo laktacyjne mówiła, by nie kupować. Żeby walczyć samemu. nie ogarniam tematu :baffled: A co jak będzie potrzebny to mój będzie po sklepach latał? eh. Sama nie wiem co z tym robić a to jednak drogi zakup w porównaniu do reszty rzeczy.

Ja kupilam laktator przy okazji zakupow aptecznych. W szpitalu, w ktorym planuje rodzic chodza i naciagaja na laktarory, wiec postanowilam miec swoj w razie wypadku :p

Każdy doradca laktacyjny powie ,że nic tak nie rozkręci laktacji jak dziecko i częste przystawianie.
Ja miałam ręczny aventu i czasem korzystałam, ale żeby mi w laktacji pomógł znacząco to chyba nie...Siedziałam tylko kombinując kiedy karmić dziecko a kiedy odciągnąć,żeby na następne karmienie się naprodukowało.

A z nawałami radziłam sobie raczej ręcznie. Masowałam pod prysznicem bo wtedy najszybciej puszczało i ściągałam ręcznie odrobinę.
Przydaje się jak idziesz do pracy np i musisz w higieniczny sposób ściągnąć większą ilość, albo masz tyle pokarmu ,że możesz ściągnąć zapas .

Katka, nie kupuj na razie :)
Poczekaj, po porodzie od razu nie będzie Ci potrzebny, a jak zamówisz na allegro rano to następnego dnia będziesz miała :tak:

I skasowało mi posta. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, trochę mi się rozjaśnilo. A na razie laktatora nie kupuję, w razie W mąż podejdzie do sklepu i kupi. Za to kupiłam butle 300ml do mleka po co? Pewnie się przyda.

Dzięki dziewczyny za rady odnośnie kosmetyków. Jednak rezygnuję z nivea, zdecydowałam się na hipp. Chciałam wybrać te produkty z rosmana ale ciężko je znaleźć, w internecie z przesyłką za granicę:/ A chcę mieć coś co w każdej chwili dokupię.

Co do laktatora ja mam, dostałam w prezencie ale czy sie przyda to się jeszcze okaże.
Jeśli chodzi o przepajanie ja nie mam doświadczenia ale moja mama ogólnie nie dawała bratu nić oprócz cyca gdzieś do 4 miesiąca. Czasem tylko na dwór mu coś brała w stylu koperku lub rumianku.

reklama
Do góry