reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Katka i nawet w środku nocy wstawałaś, gotowałaś świeżą wodę, studziłaś i robiłaś mleko?:szok:
Mała Ci w tym czasie nie płakała?

reklama
Ja miałam patent na nocne karmienie - w dzbanku miałam zimną przegotowaną wodę, czajnik gotuję wodę błyskawicznie, więc mieszałam ją do idealnej temperatury, wsypywałam mleko i finito ;-) Podgrzewacz mam, ale użyłam go może ze 3 razy.;-)

Postanowiłam zabrać się za wyprawkę.... i.... RATUNKU !!!
Możecie polecić jakiegoś sprzedawcę na allegro?

Podgrzewacza nie kupuję, doszłam do wniosku, że jak trzeba będzie w nocy butlą karmić, to się najwyżej wtedy pomyśli :)

Doti wodę przegotowaną miałam w dzbanku pod przykryciem. Gotowałam wrzątek, mieszałam i gotowe. Jakoś to sprawnie szło.

Dokładnie tak jak Jogodka :-)

nie ma kto mi wyslac, bo ja nie rodze na mazowszu tylko na dolnym slasku, wiec jade tam ok bozego ciala i tam bede ogarniac dopiero swoja torbe do szpitala bo tam wywiozlam juz sporo rzeczy albo tam kupilam i zostawilam, zeby nie wozic wkolko
aha

ja tez mialam twardy i bylok:)

co do podgrzewczy to robilam identycznei jak Jagodka ,teraz nie kupuje na razie bo zobazcymy jak bedzie z karmeineim ale teraz mam sypialnie na gorze ,kuchnie na dole wiec zbieganiem na dol bedzie problem

pampersy zakupilam tez w lidlu,wzielam 2 pazcki

Ja też sztywny przewijak mam. Chciałam kupować ale dostałam od koleżanki przy pierwszej ciąży. Muszę go gdzieś znaleźć bo po przeprowadzce to nie wiem gdzie może być.

Tusiaczku ze wszystkich ;-) Chciałam w sumie zacząć od swoich szpitalnych. A jak sprzedawca będzie coś miałam to dokupić już parę rzeczy maluszkowych.

Bellina tu kupowałam rzeczy typu materac, pieluchy i sporo innych *******, bo znam tą firmę i wiem ze to producent jakość jest dobra i cena też:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4212528081
Jeśli chodzi o pościel to na terjan.pl.
Z aptek internetowych jak większość tu dziewczyn polecam Gemini.
A resztę niestety stacjonarnie więc nie pomogę.
Powodzenia życzę:thumbup:

reklama
Do góry