reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Witam,

chciałem wysłać jakiś drobny prezent dla "świeżych rodziców" ale nie mam pojęcia co może sprawić im przyjemność i jednocześnie być prezentem dla malucha. Macie może jakieś propozycje?

reklama
Niestety nawet jak zabierzemy minimum rzeczy to i tak sporo tego jest - listy można pobrać ze stron wybranego szpitala. Nie ma opcji - w coś to trzeba zmieścić i gdzieś to trzymać :-p Ja bym wolała, żeby były jakieś sensowne szafki dla ciężarnych, ale nie ma, a to już nie moja wina. Oczywiście dużo rzeczy będzie czekało i przywiezie je mąż: ubrania na wyjście, dodatkowe podkłady, pieluszki, koszule, rogal, ale i tak objętościowo wychodzi tego dużo :sorry2:
Ubrania na zmianę - chciałabym wyglądać przy wyjściu ze szpitala jak modelka, ale ponieważ jestem realistką to zapakuję ciążowe ubrania :-p

Przewijak miałam twardy na łóżeczko - przydał się też do łazienki. Teraz kupuję taki Przewijak BERBER CLICK BezpieczneMocowanie GRATISY (4207824115) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dziewczyny, wracam właśnie z zakupów więc daje od razu cynk :) W Super-pharmie jest promocja na pampersy 39 zł za 80 szt. A jeśli jesteście z Warszawy, w Smyku Mega Sore na Targówku (nie wiem czy tak jest we wszystkich) jest promocja na elektryczne laktatory Avent - z 399 zł na 200. A Rossmanie promocja na chusteczki Johnsona 4-ropak za 15 zł. :)

Chusteczki za 15,90 zl kupione dzis :)

A jakie pampersy sa w promocji? New baby pampersa sa moze? Poluje na nie...

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy ten temat był już poruszany, jeśli tak to przepraszam :) ale zastanawiam się czy sterylizator do butelek jest potrzebny? kupujecie?

W instrukcji laktatora było info, że niektóre części należy sterylizować, więc przydałby się też przy tej okazji. Co myślicie?

reklama
Do góry