reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

ja robie podobnie jak Jagodka, T codziennie bedzie wiec bedzie dowoził:)

ja biore 2 torby ,mniejsza i wieksza ,moje torby staly pod lozkeim a jak salowa sprzatała to przesuwała:)
ubrania na wyjscie pzrywiezie maz ,pzreceiz i tak ktos po nas przyjezdza wiec w tym nie wizde problemu.pogody sie neiprzewidzi ,jak rodzilam Ole w maju to wracałam w zimowej kurtce bo tak było zimno:szok:

Marttitka mysle zebys pominela poduszke do karmienia ,noo chyab ze bezdiesz musiała dluzej lezej (oby nie) to Ci ktos dowiezie.

edit:kopazc a nie moga Ci tego wysłac wczesneij?pzreceiz roznie sie zdarza,a boze ciało poźno w tym roku,niejedna bezdie juz w domu z dzidzia

nie ma kto mi wyslac, bo ja nie rodze na mazowszu tylko na dolnym slasku, wiec jade tam ok bozego ciala i tam bede ogarniac dopiero swoja torbe do szpitala bo tam wywiozlam juz sporo rzeczy albo tam kupilam i zostawilam, zeby nie wozic wkolko

reklama
Makota89 ja spakowana tak w razie czego. Moja kolezanka ponad miesiac wczesniej wyladowala w szpitalu i musiala pozniej fatygowac partnera swojego zeby wybieral najmniejsze ubranka z domu. Plus dla niej tez rzeczy wczesniej. Mysle ze warto miec torbe w pogotowiu spakowana zeby nie latac w ostatniej chwili... Zwlaszcza ze ja w ostatniej chwili bede latac za plytkami, farbami, sprzetem rtv i agd... ;)

Pytanie do dziewczyn, które będą korzystały z przewijaka na komodzie. Kupujecie przewijak taki zwykły twardy, który można nadstawić też na łóżeczko, miękki taki na komodę (przykład: PRZEWIJAK MIĘKKA MATA NA KOMODĘ 70cm -super kolory (4174794807) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.) czy w ogóle zamierzacie obejść się bez wykorzystując np. kocyk i pieluszki?

Cały czas mam też wątpliwości co powinnam naszykować na wyjście ze szpitala, pogodę jednak ciężko przewidzieć. Muszę chyba się rozejrzeć za jakimś fajnym pajacykiem, bo mam tylko 3 i to takie bawełniane raczej nadające się do spania.

Hobbit ja miałam i teraz też będę używać
f-gluck-przewijak-eko.jpg
super się sprawdzało, ma wymienne prześcieradełka.

Załączniki

• f-gluck-przewijak-eko.jpg
    f-gluck-przewijak-eko.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 57
Też mam taki jak Gosia, tyle, że ja go używam zgodnie z przeznaczeniem, tj. na łóżeczku.

reklama
Też miałam taki na łóżeczko, ale stał w łazience i używałam przed i po kąpieli
ten materiałowy fajniejszy był na komodę i większy :tak:

Do góry