reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Dziewczyny, wlasnie wysłałam męża do Lidla. Ile polecacie kupic paczek pampersow w rozm 2 jesli mam juz w domu jedna prawie pełna paczke pampersow w rozm 1 (ok 40 sztuk)?

Ja byłam nacięta i o karmieniu na siedząco mogłam pomyśleć dopiero jakieś 10dni po porodzie

Ja myślę,że trzeba zabrać rzeczy tak na 1-2 dni. W szpitalu nie ma gdzie tego trzymać. W razie potrzeby mąż i tak codziennie będzie przecież jeździł.
Nie zabiera się przecież całej paczki pieluch, 2-3 ubranka dla dziecka max, kosmetyki kupię w malutkich opakowaniach, szlafrok mam bawełniany więc nie zajmie dużo miejsca.
Na pewno trzeba przygotować w domu ubrania na wyjście dla siebie i dziecka, nie ma sensu tego zabierać I raczej dla nas powinny to być wygodne ubrania ciążowe;-)

Pola - ja mam 2 male paczki 2 i 1 paczke z lidla. Mysle, ze nie ma co szalec, bo promocje napewno kiedys sie pojawia

Emily - to Ty juz tak spakowana z mysla o lipcu?

Tak, miniaturki kosemtykow sa jak najbardziej dobrym pomyslem... Zel pod prysznic czy szampon na pewno sprobuje kupic mniejszy. Paste malutka mam, a krem duzo miejsca nie zajmuje.

Śmiać mi sie chce bo przed chwila pytałam was ile paczek pampkow polecacie kupic a maz mi w międzyczasie napisał ze wszystkie wykupione. No trudno, mysle sobie. Po kwadransie maz wraca z wielkim kartonem pieluch. Pojechał do drugiego Lidla i kupił az cztery paki. Wariat. Teraz sie zastanawiam czy to nie za duzo?

reklama
miałam spakowaną jedną torbę, taką podróżną, ale nie walizkę. Teraz zastanawiam się nad walizką, ale zobaczymy w praniu. Rzeczy zabiera się sporo, ale zawsze może ktoś dowieźć i najlepiej przygotować wszystko w jednym miejscu. Ubranek dla bobasa do szpitala nie potrzebuję, jedynie na wyjście przygotuję + dla siebie. Dziewczyny które pierwszy raz rodzą pamiętajcie przygotować ubrania dla siebie takie jeszcze półciążowe ;-)

Do góry