reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Ja też chciałam zacząć prać i prasować...ale muszę poczekać aż będzie cieplej..jak jest chłód i wilgoć to u mnie nic nie schnie..a myślałam, że zacznę w weekend majowy.
Przed świętami zrobiłam miejsce w szafie - 3 półki, a wszystkie rzeczy leżą na podłodze w torbach do wyprania...

wczoraj byłam w rossmanie i akurat była promocja na pieluszki newborn - 9.99 za 30szt. 2 zł taniej niż normalnie - to akurat z kartą rossnę. oraz na chusteczki ale tylko na dwupak - dzieki czemu wychodzi taniej niż czteropak. no i na podkłady, też 2 zł taniej. także wczoraj przynajmniej tyle.

jedną mam wątpliwość, czy konieczne jest kupowanie ręczniczka dla małego? czy to nie jakaś zbędna pierdoła? głupi mały ręczniczek 40zł.. to trochę przegięcie.

reklama
Kum dostaniesz i taniej ten recznik. Zalezy jaki i gdzie. Malgosia polecala z ikea. Wygodny jest kapturek w reczniku. Nawet pozniej na basen. Ja kupilam 2 76x76 i 100x100. Dalam za nie duzo ale maja fajny material. U mnie dziec po prostu ma swoj recznik. Mozesz tez kupic duzy kapielowy, ale cena wyjdzie podobna.

Kum, wcale nie musi to być typowo dzieciowy ręcznik. Moim zdaniem ważne ,żeby miał tylko dla siebie....
Ja i tak na początek na delikatną skórę używam warstwowo, ręcznik i pielucha tetrowa na to.Pieluchę wystarczy zawinąć i momentalnie wchłania wodę, a ręcznik jako ocieplenie.
U mnie się lepiej sprawdzało, bez konieczności pocierania i szybko.
A i pielucha szybciej schnie niż ręcznik....Więc spoko mogą być jednorazówki i do prania

Kum - ja zamowilam z kapturkiem, bo mi sie spodobal i taki wlasnie chcialam kupic. Pewnie sam duzy recznik i pieluszka na glowke nie beda utrapieniem...

Makota gorzej ;) aż wstyd się przyznać :/ zanik szarych komórek u ciężarnej + czerwony pajac z jasnymi = wpadka.
W pn kupie dr Beckmanna i działamy.

Kum pieluszki po 10zł? Mówisz o Babydream?

Zawsze można poprosić odwiedzających o taki ręcznik jak się zapytają co kupić :)

Elifit ja sobie pozwolę Ci odpowiedzieć. Tak to babydream 30sztuk newborn za 9,99zł z kartą. Też kupiłam:) za dyszke można spróbować

reklama
Elifit - moze jako podomki obleca? ja mam wrazenie, ze niektore ubranka sa nieprzyjemne w dotyku :/ moze jak upiore w dzieciowym i wyprasuje to bedzie juz ok.

Od razu mam 2 pytania.

W czym myje sie butelki? W sensie, czy jest jakis plyn dzieciowy czy normalnie moge umyc w plynie do naczyn?

Czy nie ma przeciwskazan do uzywania dezodorantu w sprayu podczas karmienia? Bo kulka chyba nie jest az tak mocno perfumowana? Mam wrazenie, ze spray jest bardziej drazniacy

Do góry