reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Są specjalne płyny do mycia butelek i smoczków - w tamtej ciąży jak byłam, to nie było, więc myłam w normalnym, teraz też będę.
Nie używam sprayów, więc nie mam pojęcia.

reklama
Makota dr beckmann powinien dać radę. Tak głównie to ubranka które i tak będą brudzone non stop. Poza tym to różowe plamki więc kolor chociaż dziewczęcy.

Z reguły prasowanie zmiękcza szczególnie te polarowe.

Butelki smoczki myłam w zwykłym płynie i gotowałam a potem tylko wyparzałam.

Antyperspiranty w sprayu są w zasadzie blee. Były nawet jakieś badania p.rakowe. ja tam wolę kulkę.

Ostatnia edycja:
Dzieki za odpowiedzi

Ja mam teraz jakas kulke AA, taka z lagodniejszych, bo bez zapachu, bez alkoholu i parabenow i tak sie wlasnie zastanawialam jak to jest ze sprayem. Tej kulki nie balabym sie stosowac karmiac, ale taki spray wydaje mi sie drazniacy i chyba bym sie nie odwazyla.

Makota ja też byłabym za czymś bardziej delikatnym, generalnie i tak sztyftu używam, więc może tylko zapach zmienię.
Myślę,że na początek im mniej wrażeń dla malucha tym lepiej....Żeby się potem nie zastanawiać czemu nie chce ssać...:tak:

Dziewczyny które mają fotelik Safety 1st mimas. Ile kosztuje ta wkładka dla noworodka i gdzie ją można kupić? Czy może być z innego fotelika? Jak to wygląda?

To wkładka z maxi cosi - jest kompatybilna. Powinni ją mieć tam, gdzie sprzedają te foteliki. Ja w tym tygodniu jadę po tą wkładkę do hurtowni - mam kupić jeszcze dla Floriany. Gdyby ktoś jeszcze chciał, to poproszę numer tel na priv, jak będę w hurtowni to będę dzwonić, czy cena i kolor jest ok;-) Potem oddacie mi kasę za wkładkę i wysyłkę.
A wygląda jak twarda poduszka w kształcie wypełniającym zagłębienie między oparciem a siedziskiem fotelika.

Jagodka a orientujesz się cokolwiek ile może kosztować? Bo widzę że różnica w cenie między tymi dwoma fotelikami to 100 zł a ponoć Maxi cosi ma lepszy pokrowiec. Jak ta wkładka będzie z pięć dych to lepiej dołożyć do Maxi cosi?

Uratowałam te odbarwione ubranka. Mogę z czystym sumieniem polecić odbarwiacz Dr Beckmann z Rossmanna za 7.49 zł :)

Nie mam pojęcia, niestety, jak chcesz, to daj numer, to zadzwonię od Ciebie, jak już się dowiem;-) Jakby była znośna pogoda jutro, to może wyskoczę z Klaudią koło południa do tej hurtowni.

Acha, ja słyszałam, że jak kupować maxi cosi to raczej cabriofixa a nie citi, dlatego dla mnie to nie była różnica 100zł, tylko dwukrotnośc sumy którą wydałam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej:) taka mała informacja, jakby ktoś jeszcze nie widział. Od dziś w Lidlu Pampersy po 29,99zł. Czyli 42grosze za sztukę w rozmiarze 2 wychodzi :thumbup:

Ostatnia edycja:
reklama
To w Rossmannie wychodzi taniej bo 40 gr za sztukę w rozmiarze 2. Cały czas jest tam ta promocja na pampersy

A oprócz tego jest -49 % rabatu na kosmetyki do ust i paznokci :)

Do góry