reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
zastanawiam się czy kupować laktator przed porodem czy dopiero po, jaki, ręczny czy elektryczny no i jakiej firmy, Avent? Medela? Lovi? jakie macie doświadczenie w tej kwestii?

Karola ja polecam elektryczną Madelę :) Jest nie do zajechania. Trochę droga, ale warta ceny i do tego każdą, nawet najmniejszą część, możesz dokupić i wymienić, za niewielką kasę. U mnie ręczny się nie sprawdził, nie miałam wiele pokarmu i 3 tyg rozkręcałam laktację. Po 2-3 dniach na ręcznym miałam dosyć. Wiem, że dziewczyny dają radę, ale ja podłączam cyca pod elektryczną, a w drugiej ręce trzymałam książkę :)

Ja zamowilam reczny TT. Myslalam tez nad canpolem. Reczne maja raczej gorsze opinie niz elektryczne, ale sa czasami o polowe tansze :baffled: nie bralam elektrycznego pod uwage

reklama
Do góry