reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Kum - ja zaryzykowałam i kupiłam miseczkę jaką noszę w ciąży ale teraz mam 70 to kupiłam 75, taki najzwyklejszy, najtańszy z canpola mięciutki. Jak wszystko opanuję to kupię sobie ładniejszy. Na początku estetyka aż takiego znaczenia nie będzie miała,

Co do bujaczka, ja na razie się wstrzymuję. Zobaczę na początku jak się będę organizować i czy będzie mi potrzebny. Może dam radę bez niego, jednak te leżaczki do najtańszych nie należą.

reklama
My dostaliśmy leżaczek od chrzestnej na chrzciny. Leżaczki są różne, czasami można dobry odkupić. Mó jak musiał mieć mamę na oku a ja musiałam do toalety to go pakowałam w leżaczek... Moi sąsiadów dzieci usypiały w leżaczku....

Doti to nie jest dobry pomysł:no: Leżaczek jest inaczej wyprofilowany, w foteliku samochodowym dziecko jest bardziej wygięte i ma dużo mniej miejsca. Sądzę, że naprawdę fotelik samochodowy jest po to, żeby przewozić w nim dziecko, a nie stosować go jako leżaczek w domu.. Przepraszam, ale dziwię się, że doświadczone mamy mają takie pomysły:confused: Ale może to ja jestem spaczona, bo musiałam rehabilitować dziecko i za dużo się osłuchałam i naoglądałam..

pisałyście o biustonoszach do karmienia to wam napisze jakie moja tesciowa czasem ma teksty. Rozmawiamy na skype, tesciowa, tesc, brat tescia a po drugiej stronie ja i maz. M. oczywiscie dumny chwali ze brzuszek mi rosnie, na to tesciowa pyta: a cycuszki ci juz urosly?
Zdebialam, mowie (że niby nie doslyszalam) slucham?? A ta znow przy wszystkich czy mi CYCUSZKi urosly.. No paranoja. powiedzialam jej (niby nie zazenowana) ze to chyba oczywiste. :))) żebym ja jeszcze mialam 12 lat to bym te cycuszki zrozumiala, ale w tym przypadku....

Ja kupie bujaczek tylko zastnawia mnie czy te cienkie nozki sa bezpieczne. Bo mozna dostac jeszcze z takimi stabilnymi, grubymi nogami.

Lista w forum o wyprawce naprawde mi sie przydala. Przepisalam sobie do zeszytu i jak chodzilam po sklepach to mialam posegregowane co dla mamy co dla maluszka, do szpitala, do domu itp.

Fotelik nie jest najzdrowszy na 3 godzinny spacer po lesie,
ale uważam, że nic się nie stanie jak dziecko 20-40 minut pobędzie w nim na blacie kuchennym, lub patrząc jak mama bierze prysznic, albo w gościach jak nie mamy gdzie położyć bezpiecznie dziecka i nie dysponujemy leżaczkiem.

Jagódka planujesz wyjmować śpiące dziecko z fotelika po skończonej podróży samochodem?
Będziesz używała fotelika wpiętego w stelaż wózka na szybkie zakupy?

Oczywiście, że wyjmowałam śpiące dziecko z fotelika - co to za problem? Nie mam adapterów do mojego wózka-fotelika.

reklama
ja mam taki i też się sprawdzał :)
FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK FOTELIK 3w1 T2518 (4116703551) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
miałam niebieski, rok temu pożyczyłam kuzynce i jej mąż chyba bagażnikiem ostatnio przytrzasnął i złamał więc odkupiła mi zielony :)

Jagódka to ja widocznie jakaś wyrodna matka jestem ;-) Jak mi Karola zasnęła w samochodzie to ją przenosiłam śpiącą w fotelu na taras i czekałam aż się wyśpi :tak:Kiedyś miałam ambicje przenosić ją do gondoli, ale kończyło się obudzeniem :-D
Nigdy nie miała żadnych problemów z biodrami, nogami, kręgosłupem... baaa nawet płaskostopia nie ma :)

Do góry