reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Hmm pewnie tak jest też w innych szpitalach, że pieluszki swoje. Wezmę na początek tą jedną paczuszkę a później najwyżej M. dokupi.

Hmm wyobrażałam sobie zawsze, że jak dziecko trafia pod skrzydła mamy to już tak zostaje. Wiadomo, że w sytuacjach kiedy mamie coś dolega to nie. Ale w innych przypadkach, dlaczego nie.

A jakie szczepienia bezpośrednio po porodzie?

Emyly idiotyczny pomysł - co z nocnym karmieniem? U nas jak już Ci dadzą dzieciaka to zabierają tylko potem na badanie słuchu itp.
Michalina niestety głupole szczepią takie malutkie dzieciaczki na kilka chorób od razu. I np przy dziecku z niską masą urodzeniową to karygodne. I nie bierz więcej niż jednej paczki od razu, bo nie będziesz miała tego gdzie trzymać.

Michalina szczepią na gruźlice i żółtaczkę w pierwszej dobie.

zaczęłam robic listę do szpitala, troche na podstawie waszych wstawionych.. kurde ciężko będzie w jedną torbe sie zmieścić..a tak chciałam. zobaczymy. przygotuje w domu druga awaryjna, najwyżej mąż dowiezie.

W szpitalach jak chcą i tak dokarmiają. ja uważam, że te 2-3 noce po porodzie jak sie jest w szpitalu należy skorzystac i się wyspać. potem sie juz nie da. u nas zabierali na noc, dawali rano ok 9.

ja tam spałam po powrocie do domu też, znaczy Ola się budziła na jedzenie dosyć często, ale brałam ją do łóżka i na leżąco-śpiąco karmienie, dojdziecie do wprawy :D a potem spanie razem z bobasem w ciągu dnia też trzeba uskuteczniać
i moim zdaniem jak matka nie chce ani nie ma wskazań medycznych, nie powinni dokarmiać, a właśnie jak zabeirają bobasa tracimy kontrolę, co z nim robią. a tak to jak mi kazali dokarmiac, bo Ola traciła za mocno na wadze, to wiedziałam ile i kiedy dałam mm

A potem się dziwią, że kobieta piersią nie karmi:dry: Podzielam zdanie Małgosi, w domu też da się wyspać, tylko trzeba to robić kiedy się da.

Ja miałam dziecko cały czas przy sobie, nawet po cc koło mnie leżało 12h. A spać w szpitalu i tak nie mogłam, choć mała bardzo dużo spała :-D Pierwsze dni w domu też spała dużo, więc się wysypiałam, a na karmienie do łóżka brałam.

u mnie po cc przynosili cały dzień Małego na karmienie, jedynie pierwszą noc zabrali Go i kazali się wyspać. No to się głupia zgodziłam i mi Go dokarmili. Potem miałam od rana jazdy, bo nie chciał cyca i już więcej im Go nie dałam. Tylko do kąpania i z powrotem.

Mam pytanie do dziewczyn z doświadczeniami. zabralam sie za zakupy i zastanawiam sie nad stanikiem do karmienia. jaki rozmiar kupiłyście? taki jak nosiłyście zaraz przed porodem? w czasie karmienia zmieniał wam się rozmiar?
mi prawie w ogóle cycki nie urosly, trochę są pełniejsze i zmieniły kształt wyglądaja jak dwa smoczki.. małe mam cycki i pewnie tak zostanie. podobał mi sie stanik z trumpha co Gosia wrzuciła jakieś 2 tyg temu. jest lekko usztywniany, więc rozmiar musi być okej

reklama
Kum wstrzymaj się i zostaw ten zakup na sam koniec.:tak: I na początek nie kupuj usztywnianego tylko coś miękkiego, jak Ci się laktacja unormuje to kupisz coś fajniejszego

Do góry