reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Hmm pewnie tak jest też w innych szpitalach, że pieluszki swoje. Wezmę na początek tą jedną paczuszkę a później najwyżej M. dokupi.

Hmm wyobrażałam sobie zawsze, że jak dziecko trafia pod skrzydła mamy to już tak zostaje. Wiadomo, że w sytuacjach kiedy mamie coś dolega to nie. Ale w innych przypadkach, dlaczego nie.

A jakie szczepienia bezpośrednio po porodzie?

Emyly idiotyczny pomysł - co z nocnym karmieniem? U nas jak już Ci dadzą dzieciaka to zabierają tylko potem na badanie słuchu itp.
Michalina niestety głupole szczepią takie malutkie dzieciaczki na kilka chorób od razu. I np przy dziecku z niską masą urodzeniową to karygodne. I nie bierz więcej niż jednej paczki od razu, bo nie będziesz miała tego gdzie trzymać.

Michalina szczepią na gruźlice i żółtaczkę w pierwszej dobie.

zaczęłam robic listę do szpitala, troche na podstawie waszych wstawionych.. kurde ciężko będzie w jedną torbe sie zmieścić..a tak chciałam. zobaczymy. przygotuje w domu druga awaryjna, najwyżej mąż dowiezie.

W szpitalach jak chcą i tak dokarmiają. ja uważam, że te 2-3 noce po porodzie jak sie jest w szpitalu należy skorzystac i się wyspać. potem sie juz nie da. u nas zabierali na noc, dawali rano ok 9.

ja tam spałam po powrocie do domu też, znaczy Ola się budziła na jedzenie dosyć często, ale brałam ją do łóżka i na leżąco-śpiąco karmienie, dojdziecie do wprawy :D a potem spanie razem z bobasem w ciągu dnia też trzeba uskuteczniać
i moim zdaniem jak matka nie chce ani nie ma wskazań medycznych, nie powinni dokarmiać, a właśnie jak zabeirają bobasa tracimy kontrolę, co z nim robią. a tak to jak mi kazali dokarmiac, bo Ola traciła za mocno na wadze, to wiedziałam ile i kiedy dałam mm

A potem się dziwią, że kobieta piersią nie karmi:dry: Podzielam zdanie Małgosi, w domu też da się wyspać, tylko trzeba to robić kiedy się da.

Ja miałam dziecko cały czas przy sobie, nawet po cc koło mnie leżało 12h. A spać w szpitalu i tak nie mogłam, choć mała bardzo dużo spała :-D Pierwsze dni w domu też spała dużo, więc się wysypiałam, a na karmienie do łóżka brałam.

u mnie po cc przynosili cały dzień Małego na karmienie, jedynie pierwszą noc zabrali Go i kazali się wyspać. No to się głupia zgodziłam i mi Go dokarmili. Potem miałam od rana jazdy, bo nie chciał cyca i już więcej im Go nie dałam. Tylko do kąpania i z powrotem.

Mam pytanie do dziewczyn z doświadczeniami. zabralam sie za zakupy i zastanawiam sie nad stanikiem do karmienia. jaki rozmiar kupiłyście? taki jak nosiłyście zaraz przed porodem? w czasie karmienia zmieniał wam się rozmiar?
mi prawie w ogóle cycki nie urosly, trochę są pełniejsze i zmieniły kształt wyglądaja jak dwa smoczki.. małe mam cycki i pewnie tak zostanie. podobał mi sie stanik z trumpha co Gosia wrzuciła jakieś 2 tyg temu. jest lekko usztywniany, więc rozmiar musi być okej

reklama
Kum wstrzymaj się i zostaw ten zakup na sam koniec.:tak: I na początek nie kupuj usztywnianego tylko coś miękkiego, jak Ci się laktacja unormuje to kupisz coś fajniejszego

Do góry