reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

każda z nas dopiero jak już będzie użytkować wózek to stwierdzi czy faktycznie dobry i funkcjonalny.
A co do tych skrętnych kół to faktycznie chyba większość skrętnych ma możliwość blokady. Ja taki będę miała.

reklama
Skrętne koła są super na alejki chodniki i w ogóle miasto. Tylko że stelaż jest twardszy.
Nieskretne trzeba wózek podnosić do zakrętu i może dlatego jest miękki. Też mam na paskach i chwalę sobie.

Wczoraj dotarło moje zamówienie za 300zł … pt. szpitalno-higieniczna wyprawka.

Podkłady, podpaski, wkładki, biustonosz do karmienia z canpol (spodobał mi się) – zaryzykowałam 75B – teraz jest jeszcze lekko oversize ;) Kupiłam jeszcze proszek dzidziuś w sumie 9kg (żeby ze sklepu nie nosić a troszkę taniej wyszedł a w czerwcu zacznie się wielkie pranie) Termometr z NUKa (miał dobre opinie na necie a był w promocji), emulsję Oilatum do kąpieli, patyczki, gaziki i tego typu „pierdoły”. Jestem trochę spokojniejsza.

W maju mam dużo wydatków więc wtedy planuję zakup jedynie wanienki, laktatora i ewentualnie jeszcze jakieś detaliki.

W czerwcu łóżeczko i materacyk, szafa i komoda do pokoju małej.

Później już na bieżąco będę kupować co mi będzie potrzebne.

grunt to dobra organizacja :) ja czekam na wyplate i tez robie zakupki,juz wszystko wypatrzone na allegroszu..no i musze isc kupic materacyki do sklepu :) ale i tak tym razem bede to male zakupy :) cala wyprawke dla mnie bedzie chyba ex mi sponsorowal :D i reszte dla malego :D

ja na bliżejciebie kupowałam pieluszki bella happy - były najtańsze z tego co szukałam. No i balsam do prania dzidziuś też był wg mnie w atrakcyjnej cenie (akurat na balsam dzidziusia się zdecydowałam do prania).

Ja wybrałam proszek i właśnie też wyszło mi taniej niż w innych miejscach. Tym bardziej, że dowóz miała gratis. A przynajmniej targać tego wszystkiego ze sklepu nie trzeba.
Kupiłam dzisiaj pieluszki Pampersa dla małej. Jedną paczkę. Później tatuś kupi albo zamówię przez neta. 46 pieluszek to na trzy dni chyba wystarczy :-) A w szpitalu dzieciaczka przewijamy już w swoje pieluchy?

Michalina - w Tychach też trzeba było mieć swoje, tylko dziwnym zbiegiem okoliczności zawsze przepadały i szło ich wtedy kilka razy więcej. Nie z szafek, ale był taki układ że np przez pierwsze dwie noce dzieciaczek spał w takiej sali z innymi maluszkami, tam pielęgniarki go myły, przebierały szczepiły czy zabierały na badania no i dostarczało się im tylko pieluszki. Na zbyt małą ilość krzywo patrzyły, pewnie handel tam szedł pełną parą :p

reklama
Do góry