reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Ja kupiłam, bo jechaliśmy na urlop i byśmy się nie pomieścili w samochodzie z dużym jedo.:tak: Kupiliśmy parasolkę i głównie na wyjazdy była.

reklama
Makota...Myślę,że większość decyduje się wcześniej czy później na zakup parasolki. Jeżeli ktoś musi wnosić wózek bez windy na pewno zrobi to szybko, inni kupują lekki wózek do wożenia w samochodzie np na zakupy, bo nawet duże dziecko się zmęczy czy znudzi.
Np moje dziecko 2l i 7 msc, rzadko korzystamy z wózka. Jak idziemy tylko na plac to na nogach. Ale jak mam do załatwienia zakupy,pocztę ,aptekę to zabieram wózek.. Zawsze można tam torby schować czy zabawki do piachu.

Ja bardzo pozno- tak pomiedzy rokiem a poltora. 1 bo Bartol lutowy a 2 po zimie bylo ja siam a nie bylo odpinanego palaka. Jednak bartol byl klus i wazyl ponad 13 kg a wiekszosc parasolek i wozkow do 15kg. Wybralismy coneco travel do 20 kg, ale to nie parasolka.

my kupiliśmy żeby w samochodzie jeździła parasolka, ale Ola już miała ponad rok, jechaliśmy na święta i żeby się spakować łatwiej. jak na dalszy spacer czy do zoo np. wolimy jednak duży wózek wziąć na w razie czego

My kupiliśmy jak jechaliśmy nad morze, żeby się zabrać bez problemu, N. miła rok z kawałkiem. Ale podobnie jak Małgorzatkar wolałam i wolę spacerówkę - jest dużo wygodniejsza i dla mamy i dla dziecka.

jagódka a Ty masz fyn czy bartatinę? my się zdecydowaliśmy na fyn'a ale ciągle nie ma fajnych kolorów, a chyba bartatina się specjalnie nie różni...

Makota ja mam wózek po synu więc szkoda kasy na nowy. Nie jest to tak uciążliwe bez skretnych kół. Generalnie takie wózki są "miększe" do bujania dobre.
Parasolka tak tak. Do auta na wczasy i generalnie lżejsza jest o kilka kg. My od 9 mz jezdzilismy.

też kupiliśmy drugi lżejszy wózek do auta jak Mały miał chyba z 10 mcy. Mniej miejsca zajmował i lżejszy do wyjmowania i wkładania. Na wakacje też go braliśmy.

reklama
jagódka a Ty masz fyn czy bartatinę? my się zdecydowaliśmy na fyn'a ale ciągle nie ma fajnych kolorów, a chyba bartatina się specjalnie nie różni...

Ja mam bartatinę, wtedy fyna jeszcze nie było;-), różni się od fyna. Przede wszystkim nie ma skrętnych kół - których w wózkach nie cierpię:tak: Moja jest na paskach - było kilka rodzajów podwozia jak kupowałam. Koleżanka ma fyna i też zadowolona.

A parasolkę kupowaliśmy też stosunkowo późno, na pewno Klaudia już chodziła. No i generalnie nie była zbyt dlugo użytkowana, bo Klaudia to mały piechur i w wózku jeździła tylko jak już naprawdę nie miała siły:-D

Do góry