reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Materacyk, z tego co czytałam, to zwykły najlepszy.

Małgorzatko - już wiem że tkana lepsza, ale tyle rodzajów jej jest, że bez porady człowiek nie wie którą wziąć.

Ta np najtańsza Chusta tkana do noszenia dzieci Little Frog AKWAMARYN - Kangurkowo - Najlepsze Chusty do Noszenia Dzieci i Nosidełka dla Dzieci i nie wiem czy dobra.

jeszcze taką znalazłam, ale taka tania, że nie wiem czy dobra.Marina, tkanina skośno-krzyżowa, 60% bawełna 40% bambus, szerokość 140 cm, gramatura 220 g/m² - LennyLamb.com

Poza tym znajomy jak zobaczyl mojego meza w chuscie z Zolką to się napalił na nie i dla niego też bym chciała coś znależć. Ale on holender i po polsku nie mowi, a na stronach ang nie wiem ktora chusta jest jaka. dzialam na czuja, po obrazkach :p

Ostatnia edycja:
reklama
Lilla, ja co prawda noe mam doświadczenia ale z opisu wynika ze ta chusta bardzo fajna jest. Tkana splotem skosnokrzyzowym i materiał ma dobre właściwości. Ja bym brała.

Ostatnia edycja:
Mam pytanie do Was. Szymek urodził się mały 2980g i 53cm. Teraz już ładnie rośnie ale jest dość szczupły. Dopiero teraz zaczyna powoli wyrastać z rozmiaru 56 i zaczynamy używać 62. I na tym nasze zapasy ubranek się kończą. Wiem, że dzieci rosną w różnym tempie ale nie wiem jakie mam kupować ciuszki na 68? Jesienne czy zimowe już też? Od kiedy dziecko zaczyna dłużej nosić jeden rozmiar? Nie wiem czy większe zakupy już mają sens bo tak jak mówię dopiero zaczynamy 62 dużo rzeczy jest jeszcze za dużych. Co myślicie? Nie sztuka nakupować ubranek tylko żeby były adekwatne do pory roku jeszcze.
Mamy starszaków pamiętają ile dzieci nosiły dany rozmiar?

reklama
Heh. No wlasnie. ;)
Tusiaczku przy starszaku numeracja Tesco mi sie sprawdzila tzn . 0-3 m-ca starczaly do konca 3-go m-ca. Malutek w takim systemie ma kupione teraz ciuchy. Fakt, nie przewidzialam 50. Pamietaj, ze to tez zalezy of firmy/ skad masz ciuszki.

Do góry