reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

My po woli kończymy 62 i przechodzimy na 68. W 56 zmieścił się pierwszego dnia tylko :tak:
Pampersy białe 2ki.
Jeśli chodzi o ubrania to córka rosła zgodnie z rozmiarówką nexta :-D
Wagę urodzeniową (3760) podwoiła w 12 tygodniu życia.

reklama
Mika też racja. Mój Malutek też 53 urodzony do tego szczupły myślę że długo pochodzi w 62.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Morał z tego taki ze poza bielizna nie ma sensu robić zapasów.
A z tymi rozmiarami to zupełnie od czapy już dawno przestałam patrzeć na rozmiary i ubieram na oko. Zwłaszcza że mam dużo rzeczy dostanych, są to i marki angielskie i holenderskie. Więc moje dziecko nosi teraz i 56 i 62 a ostatnio spojrzałam na body które ma na sobie a tam rozmiar 6 miesięcy:what: półśpiochy George rozmiar 3-6miesięcy:what::what:

A właśnie a propos body np, przeszliśmy na 62 bo 56 się jeszcze mieści ale wydają mi się one takie mega naciągnięte. Wydaje mi się, że Malutkowi jest tak nie wygodnie, wolę go ubierać luźno. Nie ukrywam ze zaglądam matkom do wózków i właśnie często widzę jak dzieci są tak ściśle ubrane, opiete takie. A wy jak robicie?

Ostatnia edycja:
Body nie może wisieć, żeby ciepło trzymały, ale jak się wżyna w ciało to też źle. U nas na razie 56 jest luźne, ale ciepło jest więc nie musi przylegać. Kupiłam pampki 1ki i lepiej pasują niż 2ki :)

Mój Adaś ma długie nogi, więc śpiochy 50 już są za małe, a bodziaki dobre. Jak śpioszki przy prostowaniu nóżek wrzynają się w ramionach bądź się z nich zsuwają tzn., że pora na większy rozmiar.

Ja bez zastanawiania się nad porą roku kupowałam body i pajace.:tak: Bluza czy sweterek też się zawsze przydadzą, nawet w letni wieczór.
Mi Klaudia przez 68 śmignęła, bardzo dużo rzeczy nie zdążyłam założyć.

Mój przy 3300 miał 51 cm, więc 56 ciuszki są luźne ale to zależy od marki. Za to 50 są za małe. A teraz ma body bez rekawow 68 i bądź tu mądry... Używamy pampersów 1 zielonych, choć czasem przeciekna.

reklama
Do góry