reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Nie pamiętam czy na tym wątku czy na zakupowym ale ktoś pytał o termometr dla maluszka. Ja ma taki
Termometr Microlife bezkontaktowy, skanujący NC 100 - Termometry
i mogę śmiało polecić,
A i jeszcze takie pytanie. Wiem, że temat materacyków do łóżeczka już się przewinął, ale ja ciemna masa jestem. Ogólie zdecydowałam się na lateks. o ale żeby to ie było takie proste to czy któraś z koleżanek orientuje się czy np lepszy miękki, twardy, średniotwardy itp no i czy pianka lateksowa i lateks to to samo?? Przyznać się, która pisała niedawno, że kupowała materac do swojego łoża?? To może ma jakieś dokładniejsze info :)

reklama
Ja mam lateksowy dla nas i dla Oli, teraz kupuje dla bobasa też. My mamy sredniotwardy i trochę miekszy z drugiej strony, osobiście wolę ten twardszy, Ola ma raczej miękki, ale nie jakoś super miękki. Z Ikei ,bobas też będzie miał z Ikei. Jutro sprawdze oznaczenie Oli materaca , bo dziś już śpi.
Pianka lateksowa to trochę co innego niż sam lateks, ale czytałam, ze też są dobre. Miałam niedawno gazetę z opisem materacykow ale wyrzucilam... Generalnie polecali pianka gryka kokos lub pianka kokos mikos, a jak ktoś ma fundusze to lateks bądź pianka lateksowa

Ja mam thermoflash taki jak w szpitalach mają i też sobie chwałę, sprawdzalam dokładność z rteciowym i było ok.

ja również kupuję thermoflash :tak:podobno jest szczegółowy. w szpitalu mi się spodobał :-D

na 3 miesiące przed porodem chcę się zorganizować. w miarę dobrze się czuję i robię to dla świętego spokoju, a KAŻDY kto zapyta co u mnie i dowie się, że układam ubranka mówi: jak to?! już?! :szok: zastanawiałam się nawet czy to faktycznie nie za szybko na jakieś apteczne zakupy, ale z drugiej strony, co mnie jakieś przesądy :crazy:

Dziekuję za odpowiedzi w sprawie materaców :)

Makota - ludzie już tak mają, że zawsze będą pytać, dziwić się i komentować. A jak byś powiedziała miesiąc przed porodem, ze jeszcze nic nie masz to by pewnie stukali sie w głowy "dlaczego tak na ostatnią chwilę"
Jak też już kupuję, ie wiem jak bedzie potem, może coś wypadnie, pieniążków zapewne nie odłożę więc lepiej wydawać po trochę. Ubranek jeszcze nie układam bo nie mam na razie gdzie :p ale w innym wypadku pewnie też bym już segregowała :)

Ja też posegregowałam, bo nie wiedziałam co muszę dokupić. Ale z praniem jeszcze czekam. Kupię komodę to będę miała gdzie układać. Za to może jutro, albo w następny weekend, kupimy już fotelik i materac, bo dostałam zwrot z podatku.
U Was też taka ładna pogoda? Chyba nawet balkon umyję, dzięki temu:-p

reklama
ja za tydzień jadę do rodziców, tam mam jakieś ubranka, więc przejrzę, M wyjmie te, których nie pożyczyłam szwagierce, poukładam i też zobaczę, co mi brakuje. jutro kupujemy materacyk, w przyszłym miesiącu fotelik, żeby po woli kompletować wszystko. pewnie w przyszłym miesiącu też kupimy pieluszki, prześcieradełka itp. ja wychodzę z założenia, że od 7 miesiąca warto już się streszczać, bo wszystko może się wydarzyć. nawet mieliśmy w śród znajomych taki przypadek, że laska właśnie nie kupowała nic, bo przesądy, bo jeszcze czas i w 31tc urodziła, jej mąż wziął moją ciotkę i dawaj jeździć po sklepach i szukać rzeczy... nie dość, że w pośpiechu, to bez głównej zainteresowanej zakupami, to jeszcze mnóstwo kasy na raz

Do góry