reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

ja po porodzie tez sie wspomagałam.... teraz mam laktator i wszytskie herbatki wspomagajace w jednym juz prawie dwulatku.....:sorry2: ale laktator i tak zakupie bo wiem ze sie przydaje jezeli kots chce prowadzic normalne zycie towarzyskie....;-) a cena herbatek super!!!!!

lui85 tak zapytam z czystej ciekawości. To znaczy, że Ty ciągle karmisz teraz piersią swoje dziecko? Nie kazano Ci odstawić ze względu na ciążę? Szczerze mówiąc pierwszy raz się z czymś takim spotykam

:-)

reklama
Nie, moj lekarz to madry facet. Ciaza tu nie ma nic wspolnego, ani zagrozenia nie ma jezeli moje wyniki badan sa ok. Taki mi sie zawziety egzemplarz ssak trafił... chociaz i tak juz ograniczylismy sie do minimum. Cyckujemy tylko nad ranem

Czyli jak zwykle co lekarz to opinia :-D moje dwie koleżanki zaszły w drugą ciążę 6 m-cy po pierwszej i obu (inni lekarze) kazano już w 3. m-cu odstawić od piersi. Twierdzili, że dwójki dzieci dobrze wykarmić się nie da. Dlatego pytałam z ciekawości czy to norma czy widzi mi się :-)

A ja przypadkiem trafiłam w jakiejś gazecie na ten temat i poszukałam nieco.
Jak się karmi w ciąży to: wpierw najważniejszy jest płód, potem organizm dba o odpowiedni skład mleka, a na końcu o mamę.
Jeżeli z ciążą jest wszystko w porządku, można karmić bez obaw, a później nawet karmić 2 dzieci.

A ja przypadkiem trafiłam w jakiejś gazecie na ten temat i poszukałam nieco.
Jak się karmi w ciąży to: wpierw najważniejszy jest płód, potem organizm dba o odpowiedni skład mleka, a na końcu o mamę.
Jeżeli z ciążą jest wszystko w porządku, można karmić bez obaw, a później nawet karmić 2 dzieci.

O rany boskie 2 na raz to chyba kobieta jak zombi wygląda :rofl2: Lui - ważne, że się dobrze czujesz i masz dobre wyniki :tak:
Jagóka - dzięki za cynk do lidla, hippa piłam nałogowo - choć w sumie smaczna to ona nie jest :sorry2:

reklama
Ja wypiłam dosłownie jedna herbatkę hippa i laktacja ruszyła z kopyta. Nie wiem czy to dzieki tej herbatce czy po prostu tak sie złożyło. Ale mozna sadzić ze jest pomocna.
Czytałam jednak gdzies kiedys ze skład tych herbatek pobudzajaych lakatacje pozostawia wiele do życzenia... Nie jestem teraz w stanie zweryfikować tych informacji bo nie mam składu przed oczami ale przyjrzę im sie gdy bede w lidlu.

Do góry