reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Emyly to nie automat, to ekspres do mleka :D
GiB to Ty mówisz wygrałaś paczuszkę na bezpiecznym maluchu. Aj nie wyhaczyłam Cię ;p
Ja dziś byłam w sklepie we Wrocku i mają foteliki Cybex Aton 3, prawie w tej samej cenie co Atony 2 (dosłownie 70 zł różnicy). Ale mój postanowił że za 2-3 miesiące kupimy, ciekawe czy cena się nie zmieni, bo o 100 zł taniej niż widziałam na necie.
I znalazłam łóżeczko używane, z pościelą, ochraniaczami, materacem, musimy w tym tygodniu je obadać. Najwyżej materac zmienię, jak ten co babeczka ma nie będzie się nadawał :)
I dokładam te pieniążki, odkładam, czas zacząć wydawać :-)

reklama
Ja mam pytanie o pieluszki - czy któraś z Was widziała huggiesy newborn 1 i 2? Czy one zostały całkowicie wycofane z rynku (słyszałam, że huggies miał zamykać fabryki i zmieniać profil działalności)

Jagódka - chyba coś w tym jest, przejrzałam nawet portale int auchan i tesco i huggisów brak, oprócz tych na basen

Ja też coś kojarzę, że z tymi huggies coś było nie teges. Ale nigdy ich nie używałam więc nie wiem. Zawsze pamper (z pominięciem tych pomarańczowych - badziewie) no i z Biedronki pampersy są super.

kurcze nic o tych huggiesach nie słyszałam, a byłaby szkoda, bo ich używaliśmy :-( no i fajne chusteczki mieli....

Chusteczki i pampki od 3 w górę są. Nie ma nigdzie serii newborn:baffled: Szkoda, bo były fajne. Natomiast chusteczki tak nas uczuliły, że zostanę przy innych

Aaaa a ja zrozumiałam, że oni już nic nie będą dla dzieci robić :-) U nas huggiesy 1 i 2 zupełnie się nie sprawdziły - non stop przesikane i wszystko wypadało :wściekła/y: Myślałam, że to przez to, że Mati miał wodniaka i musieliśmy pulka do góry podnosić, ale z innymi pieluchami tak nie było:no: No i kupa raczej z pulusiem niewiele ma wspólnego ;-)

reklama
Haust, one są w sklepach, ale też ich nie będzie. W ogóle rezygnują z produkcji pieluszek, będą produkować akcesoria i nie wiem dokładnie co jeszcze, ale nie pieluszki. U nas się sprawdzały. Siusiaka na ogół układa się do góry:tak:

Do góry