reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Ka.wo ta firme polecaja bardzo na warsztatach. Na wroclawskiej grupie na fb jest grupa mam zajmujaca sie chustami w sensie spotkan. Mysle ze w Wawie tez macie taka. Tam Ci doradza wszystko. Na pewno elastyczne sa na b. Krotko. Polecaja ta co ma Mslgosia o splocie krzyzowym bodajze.

reklama
Tkane o splocie skośno-krzyżowym są najpopularniejsze ALE taką chustę trzeba najpierw "złamać", a na to już trochę późno, chyba, że dorwiesz gdzieś używaną w dobrym stanie

Fakt sa sztywne, ale Jagodka ja mialam swoja na warsztatach, ktora byla z materialu lnianego i z grubym rantem. Prowadzaca myslala, ze jej nie dociagne, ale dalam rade i to tak mocno, ze byla w szoku.

Ja kupiłam chustę tkaną lennylamb. Dopiero teraz sie pierze pierwszy raz wiec pewnie jescze bedzie troche sztywna. Jedyny plus jest taki ze wisiała chwile na wystawie w sklepie wiec mozliwe ze nie bede musiala zbyt długo jej łamać.

Kupiłam dzis poduszkę do karmienia i poduszkę klin.
Myślałam ze mój rogal / kojec bedzie sie nadawał do karmienia ale to podwójne owijanie sie nim wydaje mi sie zbyt skomplikowane.

Pola, jaki kolor kupiłaś? Ja juz od 2 miesięcy sie przymierzam do kupienia i nie moge się zdecydować. Chcę jakąs prosta bo ceny niektórych mnie przerażają :szok:

Wczoraj przechodząc obok rossmana wpadłam na oczywisty pomysł, żeby kupić podpaski. Mam podkłady, ale podpasek ani szt (ja tylko tamponów używałam)
Tak przynajmniej sama sobie wybrałam :tak:

Doti, bardzo dobrze. Ja podkładów używałam tylko przez 3-4 dni a teraz podpaski sa w ruchu.

reklama
Ja mam jeszcze zapas podpasek, jakoś nie liczyłam, że tak szybko zajdę w ciążę :)

ja też mam zapas podpasek i tamponów tyle, że ja zrobiłam zapasy w chwili zwątpienia bo nie liczyłam już, że kiedykolwiek uda się zajść :zawstydzona/y:

pamiętam jak dziś gdy już wiedziałam, że jestem w ciąży, przyjechała kuzynka która też już wiedziała o mojej ciąży. Siedzimy sobie a ona mówi, "ej masz może jakieś tampony bo chyba okres mi się zaczął" ja na to, "jasne, mam nawet spory zapas, weź sobie całe opakowanie", kuzynka- "nie no co Ty, nie będę Ci zabierać przecież mogą Ci być potrzebne" i po chwili oby dwie w śmiech, kuzynka śmiała się z 15 minut i stwierdziła, że w poprzednim wcieleniu chyba musiała być blondynką :-D

Do góry