reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

ja się właśnie kapnęłam, że mam tylko dwie pary majtek zwykłych, bo ja od zawsze w stringach chodzę.... mama dziś mi przywiozła jakieś, bo nawet nie mam gdzie kupić...

reklama
Dziewczyny mam pytanie. W Carrefour jest taka promocja. Orientuje się któraś czy to obejmuje też mniejsze rozmiary? Niby pisze różne rodzaje, ale jak kojarzę te mega boxy to wydaje mi się, że one są od 3 w górę.
Wie ktoś coś?

Załączniki

• 1404976779021.jpg
    1404976779021.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 43
Tusiaczek niestety z pampersami nie pomogę.

Dziewczyny a Wy korzystacie z nakładek na sutki przy karmieniu? Rozmawiałam wczoraj z siostrą, która poleciła mi używać od samego początku, bo ponoć wtedy dziecko tak nie "wyciąga sutków" i nie wyglądają później jak guziki. Trochę chce mi się z tego śmiać, ale może coś w tym jest?

Te nakładki są generalnie do wkleslych brodawek.
Używać ich tylko dla własnej wygody to moim zdaniem obdzieranie dziecka z kontaktu z mamą. W końcu to plastik ;)

Ninja ja próbowałam tych nakładek jak miałam zapalenie na jednej piersi i mały pocharatał mi tą aktywną. Mąż kupił mi dwa rodzaje i Dupa. Nie sprawdziły się. Ja nie wiem dla kogo oni to robią. Rozmiar S był dla mnie za duży. Sutek nie chciał się do nich dopasować. Małemu też się nie podobało. Ściągał je. Poza tym to taki silikon, niezbyt fajne dla skóry, szczególnie mojej. W każdym razie, jak piersi się podleczyły a Mały nauczył się lepiej łapać to nakładki wylądowały w szufladzie i myślę, że już ich nie użyjemy.
Sądzę, że na początku bym nie kupowała. W razie czego można je dostać za parę złotych w każdej aptece, ale jak dzieć będzie ładnie ciągnąć to chyba nie ma sensu. A co do sutków jak guziki to u mnie wyglądają normalnie póki co;);)

reklama
Do góry