reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Kum ja taki kupiłam, jest chłodny w dotyku, bardzo delikatny, idealny by był do otulania ale też do przykrycia w upał.
Mam ten 120x120 i strasznie duuuuży jest. Jak bawiłam się w otulanie lalki (56 cm) to dużo mi go zostawało.

reklama
Kum proponuje najpierw sprawdzić czy Twoje dziecko oby na pewno będzie chciało być otulone. Niby każdy noworodek lubi być krepowany na początku, ale mój np nie. Odkąd się urodził i zaczął machać konczynami to najlepiej mu się śpi jak może nimi machać nawet kocyk mu przeszkadza a o żadnym zawijaniu mowy nie ma. Więc jak widzisz nie ma reguły. Ja bym się wstrzymala na Twoim miejscu, aż poznasz preferencje swojego dziecka.
:):):):)

Dokładnie! W celu zobrazowania wklejam fote mojego Aru w drugiej dobie życia :) :D :D

Załączniki

• 1404413743730.jpg
    1404413743730.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 62
elifit ale słodziak :) rozczulam sie coraz gorzej.
dzieki za odpowiedzi. chyba zamówię mimo wszystwo. właśnie chciałam ten 120na120. przyda się zawsze, najwyżej do czego innego

Moja lubiła w rożku spać, ale w lato to będzie masakra :no: mam cieńkie kocyki bawełniane, ew. dużą tetrę, zobaczę czy mały będzie lubił :tak:

Taką instrukcję znalazłam

d2c044bb42dd5e697488bfec06172b6c.jpg

Dziewczyny pomóżcie - jakiej firmy macie chusty??? Chyba zdecyduję się na elastyczną, bo podobno do 14kg wytrzyma, a ja aż takiego ciężaru dźwigać nie dam rady :-p no i nie mam doświadczenia w wiązaniu, więc też elastyczna powinna być lepsza prawda? I nie wiem jaką firmę i rozmiar wybrać :confused:

Załączniki

• d2c044bb42dd5e697488bfec06172b6c.jpg
    d2c044bb42dd5e697488bfec06172b6c.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 80
Ostatnia edycja:
Elastyczna nie wytrzyma do 14kg. Ledwo 7-8kg da się nosić. Ja mam infanta, ale z tego co widziałam wypadli z rynku. Lenny lamb są podobno dobre

Jagódko - pomyliłam - na stronie było 12kg, choć i tak jakoś to mi się wydawało nie realne:eek: dziękuję za sprostowanie :tak: a jak dobrać rozmiar?

reklama
Ka.wo to zależy od producenta. Na stronie lenny lamb jest kalkulator, wpisujesz wzrost i wagę osoby noszącej i proponują Ci rozmiar i jeśli wypełnisz dalszą ankietę wyskoczą produkty, które polecają. Dla takiego średniaka jak ja np. na 165cm wzrostu i 55-60kg wagi rozmiar u tego producenta to M. Jak nie masz pewności co do rozmiaru, pisz maile do obsługi.

Do góry