reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

U mnie pokrowiec na przewijak jest mega napięty. Jak go wyjęłam z opakowania to myślałam ze pomyliłam rozmiar i ze nawet nie dam rady go naciągnąć.
Ale w sumie żałuje ze kupiłam te pokrowce bo jak na razie super sie sprawują pieluszki flanelkowe. Pokrowca jeszcze nie użyłam.

reklama
No właśnie nie wiedziałam o jakich Pokrowcach piszecie, ja zawsze używałam flanelki

Ostatnia edycja:
Właśnie jak naciągnęłam te prześcieradła to zdębiałam, myślałam że to nie na taki duży przewijak. I też się zastanawiam czy one w ogóle się przydadzą bo wydaje mi się, że z pieluchą jest bardziej praktycznie.

A torby wcale nie są takie małe! :-D Moja, ta większa, ma 60cmx35cm a ta mała to z kompletu wózkowego ona faktycznie jest malutka ale my dla dziecka niewiele potrzebujemy na początek, bo ubranka daje szpital.

Spakowałam wszystko co było w spisach na poród i pierwsze chwile w szpitalu, co będzie dodatkowo trzeba - dowiezie M.

Ja nie kupowałam wcale pokrowca na przewijak. Używam tetry i jest ok. Musiałabym ich mieć mega ilość bo często nam się wypadki zdarzają. A pieluche można przesunąć żeby dzieć na mokrym nie leżał a potem Bach do prania i nie szkoda. Ale co tam komu wygodnie

Ja to raczej ze względów estetycznych kupiłam pokrowiec na przewijak :-) Poza tym miałam prawie wszystko po Mateuszu, więc to taka moja fanaberia była :-D

Ja ostatnio prasowałam właśnie takie małe prześcieradło, które jeszcze dla roskanki od siostry dostaliśmy, ile ja się nagłówkowalam na co ono pasuje a to musi być na przewijak, aż jutro zmierze

michalina też się rozczulam jak głupia przed szafką z ciuszkami :) zresztą teraz mnie wszytsko rozczula.. a zdjęcia bobasków waszych to już w ogóle.. nigdy nie wzruszałam sie tak łatwo.. to ta ciąża :)

ja mam do was pytanko.
czy któraś kupowała kocyki lub pieluchy bambusowe??
np takie
Otulacz kocyk bambusowy 120x120 ptaszki brązowe (4359454432) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

zastanawiam się ponieważ jest lato, jak jest ciepło u mnie w mieszkaniu jest masakra. i taki kocyk by się sprawdził jako otulacz właśnie. bo planuje krepować małego szczególnie na noc. niestety jak an dworze 30st to u mnie też......... mam kocyki takie misiowe i rożki ale to czuć że grzeją.

Kum proponuje najpierw sprawdzić czy Twoje dziecko oby na pewno będzie chciało być otulone. Niby każdy noworodek lubi być krepowany na początku, ale mój np nie. Odkąd się urodził i zaczął machać konczynami to najlepiej mu się śpi jak może nimi machać nawet kocyk mu przeszkadza a o żadnym zawijaniu mowy nie ma. Więc jak widzisz nie ma reguły. Ja bym się wstrzymala na Twoim miejscu, aż poznasz preferencje swojego dziecka.
:):):):)

reklama
Do góry