reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Dziewczyny a jaki laktator polecacie? Ostatnio miałam taki zwykły i kurcze nic a nic nie mogłam nim uciągnąć :no: Myślałam o elektrycznym, ale zupełnie nie wiem jaki :no: Siostra wypożyczała z poradni laktacyjnej taką meega dojarkę i z tego to leciało jak z kranu, u nas pewnie nie będę miała takiej możliwości. Chociaż jak się zaprę to męża do Poznania po tę dojarkę wyślę :-p

niestety nie pomogę, bo też mam tylko ręczny. Ale u mnie tylko parę razy w użyciu był więc na moje potrzeby w sam raz.

a ja pisałam i mi posta wcięło...

miałam avent taki co się go przerabia na ręczny, elektryczny z gniazdka lub z baterii. super sobie chwaliłam, siłę ssania się reguluje płynnie (najpierw ręcznie się zaczyna odciągać, wciska się przycisk i on dalej ciągnie tak samo, więc na bolące cycki super) i nie jest głośny strasznie
medele są dobre ale glosne podobno

Dziewczyny a jaki laktator polecacie? Ostatnio miałam taki zwykły i kurcze nic a nic nie mogłam nim uciągnąć :no: Myślałam o elektrycznym, ale zupełnie nie wiem jaki :no: Siostra wypożyczała z poradni laktacyjnej taką meega dojarkę i z tego to leciało jak z kranu, u nas pewnie nie będę miała takiej możliwości. Chociaż jak się zaprę to męża do Poznania po tę dojarkę wyślę :-p

Haust, ja mam tommee tippee i polecam go bardzo. Na poczatku myślałam ze nie działa bo nic nie chciało mi lecieć ale jak mi sie laktacja rozkręciła to leciało jak z kranu.
Jedyną jego wadą jest głośność ale to chyba każdy laktator elektryczny tak ma...

reklama
ANilewe daj znac jaka jest jakość tych koszul jak juz do ciebie dojadą. Ja sie powoli zastanawiam jakie wybrać.
Mam już te koszule i naprawdę mogę polecić. Jak wyprałam z nowości to takie mięciutkie, delikatne. Nie mogłam się zdecydować na rozmiar bo kupowałam z bratową i ona się uparła na większe i zgłupiałam i wzięłam jedną M i dwie L a normalnie noszę rozmiary 36-38. I powiem Wam, że M jest duża a L dosłownie ciutke większa. Ale już trudni chociaż mam luz. Także taka cena jak darmo prawie a bardzo sobie chwalę.

U mnie w hurtowni majtole siateczkowe to koszt 7,40 za paczuszkę w której znajdują się 2 sztuki.
Mam prośbę dziewczyny polecałyście podkłądy/podpaski poporodowe z konkretnej firmy zamiast wielgachnych bellowych, oraz wkładki laktacyjne - nuk? i nożyczki dla maleństwa też nuk?? Przypomnijcie proszę.

Zobacz załącznik 616781te są ok
Zobacz załącznik 616782a w tych pipka się gotuje:rofl2:
A powiedz mi czemu takie duże te gacie wzięłaś? Jak będą za duże to nie będą trzymać podkładu..
Jak masz możliwość kupić taniej laktator to ja bym kupiła, jak się nie przyda to odsprzedasz, a i tak na tym nie stracisz.

Hihi ale się uśmiałam i szybko spr co ja za link wkleiłam. Wzięłam M rozmiar dla siebie tak tylko przykładowo link z tym xxl :p

Haust, ja mam tommee tippee i polecam go bardzo. Na poczatku myślałam ze nie działa bo nic nie chciało mi lecieć ale jak mi sie laktacja rozkręciła to leciało jak z kranu. Jedyną jego wadą jest głośność ale to chyba każdy laktator elektryczny tak ma...
Dokładnie ten mam zamiar kupić bo u mnie jest za 18 euro a to w zasadzie pól ceny teraz więc też nie majątek. Chyba się skuszę jednak. Zawsze można odsprzedać jak kosztuje normalnie około 40euro u nas.

Do góry