reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

No co wy???

ok, może nie jest 30 stopni, ale to nie jesień ani zima. Cały czas jest ciepło i ponad 20 stopni. Ja ubieram pajaca bawełnianego i na to kocyk lub flanelka w zależności czy wiatr będzie. Pamiętajcie że dziecko w foteliku jak w kokonie, jak tak naubieracie to zapoci wam sie w aucie, bo klimy przecież nie włączycie przy takim maluchu.

U mnie zimno jak cholira. Nie ma nawet 20 st. W szpitalu w murach jest zimno i bankowo długi rękaw body.
A na wyjście to zależy od pogody ale raczej długi rękaw.
Noworodek ma nierozwinietą termoregulacje.

Ostatnia edycja:
reklama
Zgadzam sie z elifit i ta termoregulacja. Ledwo co wyskoczy z naszego brzucha gdzie nic mu nie wialo i mial cieplutko wiec lepiej nie przesadzac z rozbieraniem nawet w upaly.

Emily, ja tez mam tego pajaca z wąsami :) fajny jest.
Ja to raczej myślałam zeby założyć pajaca na gole ciałko. Nie brałam w ogole pod uwagę tego zeby założyć bodziaka pod spod, no ale jesli faktycznie bedzie zimno to założę.
A co jesli beda upały? Tez zakładacie długie rękawki i nogawki?

Pajac na gołe ciało? Nigdy nie zdarzyło mi się tak ubrać dziecka, zawsze bodziaki pod spód nakładałam:tak:

No zależy jaki pajac. Jak polarowy czy welurowy to na coś,bo z założenia na chłody jest. A jak bawełniany to jaki problem?

reklama
Dla mnie pajac to pizamka, ewentualnie ubranko na pierwsze dni, w sumie to bobas wtedy śpi, czyli tak czy inaczej pizamka. Ale body to alternatywa dla koszulki, lubię body, bo nic sie nie zwija, nie skręca, starszemu nie podwiewa, Ola chodziła długo w bodziakach, dopiero od niedawna ma tylko bluzki.

Do góry