reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Podwójna warstwa na nogi? Przygotowałam kaftanik + śpioszki z weluru i sweterek. Przykryje kocykiem i styknie. Cieplejszą czapeczke i skarpetki.

Tyle, że ja bym nie przykrywała kocem to raz, dwa to zależy jaką macie pogodę gdzie indziej, bo dziś w LBNie niezła piździarnia i dzieciaki w czapkach chodzą..

reklama
Ja spakowałam kilka rzeczy zestawów na wyjscie (na czas pobytu nie trzeba) w zalezności od pogody, bo na męża wybór bym nie liczyła...
- body krotki rekaw + getry
- body długi rekaw + getry + skarpetki
- w razie dużego chłodu na ten długi rękawek polarkowy pajacyk
Myslę, że spokojnie wystarczy, w razie co w foteliku mam jeszcze taki otulaczek Magiczne okrycie micropolar piesek Dix, Sterntaler ale mam nadzieję, że pogoda bedzie letnia i nie te cieplejsze rzeczy sie nie przydadzą

Zamówilam dziś przewijak, poduszke klin pod materac i kilka innych pierdólek, smoczki, butelki, witaminki, puszke mleka jakieś maści typu linomag i inne rzeczy do szpitala i już corAZ bliżej końca. Jeszcze tylko na koniec miesiąca przescieradełka do lóżeczka, na przewijak, i odrazu wieksze przescieradła i nieprzemakalne podkłady dla Igora w tym sklepie Nyks co polecałyście.
No i wtedy mogę iść rodzić :D

Aaa no i dzisiaj dostałam ten wózek Peg Perego, Igi oczywiscie wpakował się do gondolki i zamierzał tam spać. Jak narazie jestem zadowolona z jakości, zobaczymy w użytkowaniu. Ma nawet w komplecie podnóżek dla starszaków.

Który peg perego bo ja mam pliko. Poka poka ;)

Ja noworodkowi krótkiego body bym chyba nie założyła bo jednak taki maluch ma nierozwinietą termoregulacje. Długi rękaw ale to moje zdanie

Doti, Elifit - tapicerka aktualnie sie pierze bo wozek uzywany ale taki model
Peg Perego Pliko P3 stroller Puerto Rico - Baby's Planet
co zmnie zaskoczyło (pewnie to normalne w wózkach ale poprzednio miałam taki no name i nie bylo) to to, ze mozna lekko podniesc w gondolce hmm zagłowek?? jak już dzidzia moze jeździć przez chwile z lekko uniesiona glowka no i taka baza to fotelika. Myslalam ze to ten isofix i bedzie mi lezał ale zapina się ją normalnym pasem a fotelik tylko robi klik i już siedzi na miejscu. No i kołek nie trzeba zdejmować za kazdym razem bo do samochodu sie zmiesci :) Wózek po Igorku ma wieksze koła i bedzie na leśne spacerki

Elifit - no zapewne masz racje, tylko na krotkie body mozna(o ile będzie upał) narzucic pieluszkę tetrową Na ten kawałek ze szpitala do samochodu mysle zdecydowanie wystarczy a w aucie pewnie bedzie wtedy gorąco bo klimy nie właczymy.
Wszystko zapewne wyjdzie w praniu :)

Ostatnia edycja:
Ja mam ten wózio i jesteśmy zadowoleni :)
Tylko ja używałam wyłącznie spacerówki. Kółka jednak małe i po kostce brukowej nie bardzo

Ostatnia edycja:
No u mnie dziś jakieś 14-15 st. tyle termometr pokazuje, bo dziś nie wychodziłam jeszcze.Jedna warstwa to chyba mało.

Dziewczyny , a w tym Peg Perego nie irytuje Was "rozchwiany " stelaż? Jak szukałam spacerówki to brałam go pod uwagę i jakoś mnie zniechęcił tym stelażem.

reklama
Do góry