reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

fajny wozek emyly :-D

my wczoraj kupilismy fotelik :tak: jeszcze tylko zostaly nam pampersy, proszek do prania na zas, moskitiera (moze do lozeczka), i elektryczna niania :-D

reklama
uszykowałam na wyjście tylko body na krótki rękaw, bawełniany pajac i czapeczkę. Chyba faktycznie muszę przygotować różne zestawy

ja obiorę w taka pogodę body, na to pajac cieplejszy (mam kilka takich z weluru lub grubej froty), cieplejsza czapeczka, do fotelika i zakryję go kocykiem. może wcisnę na niego jeszcze bluzę ale nie wiem ile warstw mi się uda.

No co wy???

ok, może nie jest 30 stopni, ale to nie jesień ani zima. Cały czas jest ciepło i ponad 20 stopni. Ja ubieram pajaca bawełnianego i na to kocyk lub flanelka w zależności czy wiatr będzie. Pamiętajcie że dziecko w foteliku jak w kokonie, jak tak naubieracie to zapoci wam sie w aucie, bo klimy przecież nie włączycie przy takim maluchu.

Jezeli bedzie taka pogoda jak teraz to zaloze jedno z tych wdzianek i ppd spod jakies body... Przykryje kocykiem a w samochodze odkryje ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1402922342.294583.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1402922342.294583.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1402922342.294583.jpg
    44,2 KB · Wyświetleń: 49
Kropka to we Wrocku nas tak pogoda rozpieszcza :-p
Ale mimo, że ja niedoświadczona z takimi maluszkami, to też myślę, że chyba lepiej okryć, bo jak nawet będzie słońce a będzie wiało i temperatura odczuwalna będzie niska, to pamiętajmy, że w aucie będzie ciepło od słonka.

Emily, ja tez mam tego pajaca z wąsami :) fajny jest.
Ja to raczej myślałam zeby założyć pajaca na gole ciałko. Nie brałam w ogole pod uwagę tego zeby założyć bodziaka pod spod, no ale jesli faktycznie bedzie zimno to założę.
A co jesli beda upały? Tez zakładacie długie rękawki i nogawki?

Emily, ja tez mam tego pajaca z wąsami :) fajny jest.
Ja to raczej myślałam zeby założyć pajaca na gole ciałko. Nie brałam w ogole pod uwagę tego zeby założyć bodziaka pod spod, no ale jesli faktycznie bedzie zimno to założę.
A co jesli beda upały? Tez zakładacie długie rękawki i nogawki?

Pola ja dostalam po Kubusiu mojej kolezanki wszystkie trzy :) sliczny ten wasaty.

A jak bedzie goraco to... Hmm. Chyba dlugi rekawek tylko bardzo cieniutki. I przykryc pieluszka np jakby wialo? Nie mam pojecia. Mam spakowane takie rzeczy ze jestem w stanie zrobic kombinacje na kazda pogode ;P

Mam nadzieje ze w dniu wyjscia polozna mi doradzi :) ja niestety nie znam sie JESZCZE

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry