Jakoś to być musi...
Widok małych dzieci przyspiesza poród??
a jak małych dzieci?
mi ostatnio nie przyspieszył:-) na szczęście... chodzi o takie malutkie chyba...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jakoś to być musi...
Widok małych dzieci przyspiesza poród??
a jak małych dzieci?
claudia to nie zabobony to hormony bo może być tak że rozczulisz się na widok takiego maluszka i będziesz chciała swoje już natychmiast i organizm zareaguje na to odpowiednimi hormonami i może się zacząć poród.
To samo właśnie czytałam o karmieniu piersią że u matek adopcyjnych też może pokazać się pokarm dzięki hormonom właśnie.
Albo np. jak nie jesteś ze swoim dzieckiem ale o nim pomyślisz i pokarm zacznie ci lecieć
Ja nic nie czułam, nawet nie wiedziałam kiedy, bo robią tak jak piszesz w czasie skurczu (no chyba że się trafi na jakąś felerną położną bo też o takich przypadkach słyszałam). Mnie położna wcześniej pytała czy jak będzie trzeba to czy może naciąć, oczywiście zgodziłam się bo to lepsze niż jak się popęka.podobno nie boli, bo oni nacinaja podczas skurczu i wtedy nie czuje sie bolu...ale ja tylko teoretyk jestem...