reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

ja mam avent r. normal, powinnam miec mini, i bez problemu ssal:) wazne jest by nakladka dobrze sie przykleila bo jak dostanie sie mleczko pod to bedzie odpadac..

moj w kombinezonie plywal i szaliczkiem to nie wiem co bym owinela:) nawet kombinezon lekko rozpielam przy szyi bo zamki byly prawie na ustach.

zalozylam mu na wyjscie kaftanik, pajac, bluza kombinezon- i ta bluza to bylo przegiecie bo byl sztywny.. nie moglismy go normalnie wpiac do fotelika, do tego plakala pewnie za goraco mu bylo.'
teraz jak byla polozna mowila zeby werandowac- w ubraniu domowym czyli body+ spiochy, 2 czapki i owinac grubym kocem lub posciela az pod nos! zatem to wyjscie od drzwi do auta w szpitalu to bylo lekkie przegiecie z mojej strony.. ale coz juz teraz wiem..

Dobrze ze napisałas bo kurcze kombinowałam co szykowac na wyjscie dla dzieciatka ze szpitala.....

reklama
Dzięki Kaludoos!Ja mam sutki jak u Murzynki, mój się śmieje, że mała się udławi, jak chwyci...wiec rozmiar normal chyba nie wchodzi w grę...;)

Modlicha- ja tez słyszałam, że takim maluszkom sie nie zakłada szalika, bo maja za krótka szyje. Poza tym jak pisze Klaudoos- dzieci z reguły pływaja w kombinezonach, więc można je "szczelnie"w nich zapiąć.

moniaivoy-Moje sutki są tez wielgachne i małż tez się śmiał ze dziecko biedne buziulki nie otworzy.... a tu buziulka jeszcze szerzej sie otwiera niż sutek:) he he he a do tego chyba troszkę zmalały w porównaniu z tym co w ciązy było.

Modlicha-Ja na wyjście ubrałam małą w kaftanik bawełniany,śpioszki welurkowe i kaftanik welurkowy(grubszy taki troszkę) do tego miałabyć ciepła czapa welurkowa...ale okazała się za mała...dobrze ze małzowi nie oddałam wszystkich czapek to załozyłam jej bawełnianą taką grubszą i było ok.Do tego kombinezon i w fotelik:)
A na samo przejście ze szpitala przykrylam Ją w foteliku kocykiem...aby buzia była zasłoniona...daszek był postawiony i było ok:)

Martusia- - mam nadzieję, że zmaleją, bo kurde takich dużych, to nie chciałbym mieć, poza tym później na basenie, jak mi się zimno robi, to takie 2 antenki wystaja;) Oczywiście wiadomo czyja uwagę przykuwają...

Klaudoos, a nie wiesz czy te mini są dużo mniejsze od wersji avent standard? Ja mam te, o których ty pisalaś, ale Wojtek czasem chce je ssać, czasem nie. Problem polega na tym, że zanim się dobrze "chwyci", to mi mleko wypływa spod nakładki, a mały się zniechęca, że mu nic nie leci.....

Dziewczyny poweidzcie mi ile bralyscie pajacykow do szpitala dla malucha i czy wykorzystalyscie wszystkie?JA spakowalam 3 na od jednego do dwoch dni sie tutaj lezy wystarczy mi?A moze za duzo?A pampersow ile wykorzystalyscie jest sens brac cala paczke?Pytam sie bo mam malo miejsca juz w torbie:)

Ja przez 3 dni wykorzystałam około 10 pajaców ale to dlatego, ze Jasio urodził się malutki (2450g) i pampersy jedynki były dla niego za duże i jak się dobrze nie zakleiło pieluszki, to siki wypływały i cały był zlany. Więc 3 na dzień, dwa, to na pewno nie za dużo. A co do pampersów to poszło 15-20, bo nie wiem ile wróciło w paczce. Chyba najlepiej wziąć całą paczkę, żeby mieć spokój. Ja na początek z braku miejsca wzięłam tylko darmową próbkę 5 szt i zapomniałam powiedzieć, żeby mi dowieźć całą paczkę i Adam musiał na sztuki w aptece kupować (a kupił huggisy, które są ciut większe niż pampers, więc Jaś już w ogóle w nich tonął).

reklama
Ariska-Ciekawe czy rzeczywiście te 5 pieluszek zużyły przez noc?

Mi poszła cała paczka(43 szt )plus jeszcze z 5 dowiezionych i 2 z probek ale my byłyśmy od czwartku na piatek do srody tak do 15 stej więc 6dni weź tyle najwyzej małż dowiezie po co dźwigać:)

Ja miałam w jedną siatę spakowaną i pampersy i podkłady i wkladki laktacyjne i podpaski i chusteczki nawilzane (no i wyszłam lżejsza o całą tą siatę bo wszystko zuzylam,jeszcze dzięki za sklepik w szpitalu ,bo musiałam dokupić podpasek:eek:

Do góry