reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
Damqelle ja tez mam zamiar wziasc ksiazke ale do porodu by czas mi sie nie dłuzył i płyte z muza swoja To drugie wiem ze sie przyda natomiast z ta pierwsza kwestia nie wiem czy bede miała siły na czytanie przy mega bólu

Mi starczą słuchawki do telefonu i telefon i posłucham sobie muzyki jak będę mieć czas a siły na to są prawie zawsze...

Ja tam wam życzę (życzę nam wszystkim) byśmy do tego szpitala wskoczyły jak po bułki - urodzić i do domu. Niestety poprzednio spędziłam tam ponad tydzień i gdyby nie książka zdechła bym z nudów.
Na wszelki wypadek więc zabieram bo nie mam ochoty "sufitować".

Książkę to ja też obowiązkowo zabieram...

Tak Wam tylko doradzę, z doświadczenia - same sobie tą książkę wybierzcie :-D
Jak pojechałam rodzić najstarszego syna, to mi do głowy nie przyszło, żeby sobie coś do czytania wziąć - i na drugi dzień prosiłam męża, żeby mi coś przywiózł. On pyta - co? A wtedy w modzie były Harlequiny - więc ja na to, że może mi kupić ze dwa, żeby mi się szybko czytało i żebym nie musiała za dużo nad tym myśleć ;-)
Po godzinie on - dumny z siebie - przyjeżdża, mówi: właśnie nowa seria tych Harlequinów wyszła, jakaś medyczna, to Ci kupiłem dwa pierwsze...
Ja otwieram, a tam na pierwszej stronie: Z końca korytarza dobiegał krzyk rodzącej kobiety...
Rzecz się działa w klinice położniczej...

Do dzisiaj tych Harlequinów nie przeczytałam, powędrowały do kosza :-D :-D :-D

... Hej Brzuchatki mam pytanie odnośnie torby do szpitala :dry: ... czy Wy zabieracie takie rzeczy jak np.: szczoteczka do włosków, nożyczki, frida, kosmetyki i ręcznik dla dziecka :confused: bo u nas w szpitalu niby kąpią dzieci ale ...

U mnie w szpitalu kosmetyki dla dzieci nie sa wymagane. Nozyczki tez nie bo paznokietki obcina sie po jakims czasie a nie od razu w szpitalu. Ja biore reczniczek , szczoteczke i krem do pupy :)

reklama
Przeraża mnie to wszystko, myślałam że przed porodem to nie w głowie mi będą książki a po porodzie to będę taka wykończona, że tym bardziej. Dzięki za oświecenie :-)

Do góry