reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Ja na razie w ogóle nie smaruję, póki co mnie nie bolą...A czemu ma służyć to hartowanie brodawek ? Bo ja ciemna jestem w tym temacie, bo rozumiem podczas karmienia, że moga boleć, ale teraz?

reklama
Dziewczyny ja też pójdę Waszymi śladami, m.in., bo Betanthen nie trzeba zmywać do karmienia i pupę można smarować Maluchowi;) A wkładki laktacyjne kupię Penaten, bardzo dużo mam je chwali;) A zamierzacie pić takie herbatki dla mam karmiących, które zapobiegają kolkom u dzieciaczków?? Niektóre można stosować od pierwszych dni życia, tak profilaktycznie. Co o tym myślicie? Bo ja okropnie boję się tych kolek i chciałabym im zapobiec...

A jeśli chodzi o te brodawki w ciąży, ja też niczym nie smaruję.

Ostatnia edycja:
Wiadomości ze szkoły rodzenia:

Torba do szpitala:
- dokumenty (dowód osobisty, karta czipowa, ostatni pasek, karta ciąży + ostatnie badania, grupa krwi z pieczątką, nawet jak jest wpisana w kartę ciąży nalezy mieć obok pieczątkę)
- koszula nocna, podkoszulek, szlafrok
- figi - 5szt ( najtaniej w sklepach rehabilitacyjnych, lepiej nie siateczkowe, tylko wypelnione lepiej podpaska się trzyma)
- kapcie pod prysznic i na sale
- skarpety frotowe
- pieluchy jednorazowe bella (2 paczki)
- golarka jednorazowa
- paczkę chusteczek higienicznych
- ręczniki jednorazowe
- przybory toaletowe ( np. szampon, odzywka, krem do ust bo mogą pękać, zmyć paznokcie bo połozna może obserwować płytke paznokcia czy nie siwieje)
- ręcznik mały i śreni
- podkłady 69/90 (jedna paczka)
- wkładki laktacyjne
- biustonosz do karmienia
- nakładki na sutki, tzw. kapturki (1 komplet)
- kilka butelek wody mineralnej, najlepiej jedna z butelka z wyciaganym dziubkiem lepiej sie będzie piło, a potem przelewać z normalnych butelek do niej)
- czekolada mleczna lub kostki miodu, gdyby nam siły zabrakło ;-(
- herbata miętowa, szałwia

Noworodek
- paczka pieluch
- chusteczki nawilżane
- Oilatum soft - do pielegnacji codziennej
- ubranka do wyjścia przywozi tata (lista ubranek niezbędnych na następnych zajęciach)

Tata:
- aparat fotograficzny
- fartuch + maska
- zegarek ( do pomoaru skurczy)

Ostatnia edycja:
jak robiłam zakupy to widziałam firmy ziajka do brodawek ale nie pamiętam czy to krem czy maść i można smarować 2 mce przed porodem i po kosztowała 6,50

Dziewczyny ja też pójdę Waszymi śladami, m.in., bo Betanthen nie trzeba zmywać do karmienia i pupę można smarować Maluchowi;) A wkładki laktacyjne kupię Penaten, bardzo dużo mam je chwali;) A zamierzacie pić takie herbatki dla mam karmiących, które zapobiegają kolkom u dzieciaczków?? Niektóre można stosować od pierwszych dni życia, tak profilaktycznie. Co o tym myślicie? Bo ja okropnie boję się tych kolek i chciałabym im zapobiec...

A jeśli chodzi o te brodawki w ciąży, ja też niczym nie smaruję.

Ja mam herbatkę laktacyjną i mam zamiar kupić koperkową z hipp ale nie podawać dziecku bezpośrednio tylko ja bede pić jak coś :)

reklama
Do góry