reklama
ariska
Fanka BB :)
a maść maltan jest wlaśnie przystosowana do tego że można ją używać już w 7 miesiącu ciąży, a później robi się z niego okłady popękanych brodawek
emri
Dziewczyny ja też pójdę Waszymi śladami, m.in., bo Betanthen nie trzeba zmywać do karmienia i pupę można smarować Maluchowi A wkładki laktacyjne kupię Penaten, bardzo dużo mam je chwali A zamierzacie pić takie herbatki dla mam karmiących, które zapobiegają kolkom u dzieciaczków?? Niektóre można stosować od pierwszych dni życia, tak profilaktycznie. Co o tym myślicie? Bo ja okropnie boję się tych kolek i chciałabym im zapobiec...
A jeśli chodzi o te brodawki w ciąży, ja też niczym nie smaruję.
Ostatnia edycja:
Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Wiadomości ze szkoły rodzenia:
Torba do szpitala:
- dokumenty (dowód osobisty, karta czipowa, ostatni pasek, karta ciąży + ostatnie badania, grupa krwi z pieczątką, nawet jak jest wpisana w kartę ciąży nalezy mieć obok pieczątkę)
- koszula nocna, podkoszulek, szlafrok
- figi - 5szt ( najtaniej w sklepach rehabilitacyjnych, lepiej nie siateczkowe, tylko wypelnione lepiej podpaska się trzyma)
- kapcie pod prysznic i na sale
- skarpety frotowe
- pieluchy jednorazowe bella (2 paczki)
- golarka jednorazowa
- paczkę chusteczek higienicznych
- ręczniki jednorazowe
- przybory toaletowe ( np. szampon, odzywka, krem do ust bo mogą pękać, zmyć paznokcie bo połozna może obserwować płytke paznokcia czy nie siwieje)
- ręcznik mały i śreni
- podkłady 69/90 (jedna paczka)
- wkładki laktacyjne
- biustonosz do karmienia
- nakładki na sutki, tzw. kapturki (1 komplet)
- kilka butelek wody mineralnej, najlepiej jedna z butelka z wyciaganym dziubkiem lepiej sie będzie piło, a potem przelewać z normalnych butelek do niej)
- czekolada mleczna lub kostki miodu, gdyby nam siły zabrakło ;-(
- herbata miętowa, szałwia
Noworodek
- paczka pieluch
- chusteczki nawilżane
- Oilatum soft - do pielegnacji codziennej
- ubranka do wyjścia przywozi tata (lista ubranek niezbędnych na następnych zajęciach)
Tata:
- aparat fotograficzny
- fartuch + maska
- zegarek ( do pomoaru skurczy)
Torba do szpitala:
- dokumenty (dowód osobisty, karta czipowa, ostatni pasek, karta ciąży + ostatnie badania, grupa krwi z pieczątką, nawet jak jest wpisana w kartę ciąży nalezy mieć obok pieczątkę)
- koszula nocna, podkoszulek, szlafrok
- figi - 5szt ( najtaniej w sklepach rehabilitacyjnych, lepiej nie siateczkowe, tylko wypelnione lepiej podpaska się trzyma)
- kapcie pod prysznic i na sale
- skarpety frotowe
- pieluchy jednorazowe bella (2 paczki)
- golarka jednorazowa
- paczkę chusteczek higienicznych
- ręczniki jednorazowe
- przybory toaletowe ( np. szampon, odzywka, krem do ust bo mogą pękać, zmyć paznokcie bo połozna może obserwować płytke paznokcia czy nie siwieje)
- ręcznik mały i śreni
- podkłady 69/90 (jedna paczka)
- wkładki laktacyjne
- biustonosz do karmienia
- nakładki na sutki, tzw. kapturki (1 komplet)
- kilka butelek wody mineralnej, najlepiej jedna z butelka z wyciaganym dziubkiem lepiej sie będzie piło, a potem przelewać z normalnych butelek do niej)
- czekolada mleczna lub kostki miodu, gdyby nam siły zabrakło ;-(
- herbata miętowa, szałwia
Noworodek
- paczka pieluch
- chusteczki nawilżane
- Oilatum soft - do pielegnacji codziennej
- ubranka do wyjścia przywozi tata (lista ubranek niezbędnych na następnych zajęciach)
Tata:
- aparat fotograficzny
- fartuch + maska
- zegarek ( do pomoaru skurczy)
Ostatnia edycja:
martusia29
jak robiłam zakupy to widziałam firmy ziajka do brodawek ale nie pamiętam czy to krem czy maść i można smarować 2 mce przed porodem i po kosztowała 6,50
C
claudia4you
Gość
jak robiłam zakupy to widziałam firmy ziajka do brodawek ale nie pamiętam czy to krem czy maść i można smarować 2 mce przed porodem i po kosztowała 6,50
Ja to się gina zapytam co ze smarowaniem brodawek i zobaczymy co powie
ariska
Dziewczyny ja też pójdę Waszymi śladami, m.in., bo Betanthen nie trzeba zmywać do karmienia i pupę można smarować Maluchowi A wkładki laktacyjne kupię Penaten, bardzo dużo mam je chwali A zamierzacie pić takie herbatki dla mam karmiących, które zapobiegają kolkom u dzieciaczków?? Niektóre można stosować od pierwszych dni życia, tak profilaktycznie. Co o tym myślicie? Bo ja okropnie boję się tych kolek i chciałabym im zapobiec...
Ja mam herbatkę laktacyjną i mam zamiar kupić koperkową z hipp ale nie podawać dziecku bezpośrednio tylko ja bede pić jak coś
reklama
Podziel się: