reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

WYPRAWKA DO SZPITALA

DLA CIEBIE:
- dowód osobisty
- nr NIP swój i pracodawcy
- legitymacja ubezpieczeniowa
- karta przebiegu ciąży
- wyniki badań
- grupa krwi
- Trzy bawełniane koszule ( jedna do porodu, dwie z guziczkami do karmienia)
- szlafrok, biustonosz do karmienia, kilka sztuk większych majtek, ciepłe skarpetki, kapcie, klapki pod prysznic,
- płyn do higieny intymnej, środek przeciwzapalny (np Tantum rosa) żel pod prysznic, szczoteczka i pasta do zębów, nawilżający sztyft do ust, krem do brodawek, paczka dużych podpasek, chusteczki higieniczne, papier toaletowy, ręczniki papierowe, dwa ręczniki, golarka jednorazowa, 2-3 podkłady na łóżko, wkładki laktacyjne
- telefon komórkowy z ładowarką
- odciągacz
- kilka litrów wody niegazowanej
( ja jeszcze wezmę owoce suszone, jabłka -bo można się obudzić w nocy i umrzeć z głodu, a suszone owoce i musli pomagają w pierwszej kupce, co po porodzie jest stresujące)

reklama
WYPRAWKA DO SZPITALA
DLA MALUSZKA:

- 2-3 pary śpioszków lub pajacyków
- 2-3 koszulki, kaftanik, dwie pary skarpetek, cienka czapeczka bez wiązania, śpiworek, rożek lub kocyk, kombinezon na wyjście
- chusteczki nawilżane, pieluszki jednorazowe
- krem do pielęgnacji pupy
- jałowe gaziki, sól fizjologiczna
- ręcznik z kapturkiem
- pieluszka tetrowa
- mała poduszka do karmienia

Dziewczyny a jakie pokupowałyscie podklady na łózko? Jakas konkretna firma? Gdzie mozna je kupic?

I to samo odnosnie większych podpasek, czy takie ktore maja siateczke czy inne?

te podkłady napewno w aptekach są ja kupiłam na allegro bo więcej rzeczy brałam to takie typowe szpitalne ja nie mam z żadnej firmy ;) ja mam duże podkłady typowo poporodowe z belli a podpaski nie wiem ale może też z bella kupie takie mega zwykłe

Damqelle - a po co ręcznik z kapturkiem? bo wszędzie piszą a w sumie nie wiem na co mi tak jak my nie będziemy kąpać same tylko pielęgniarki

arisko - nie wiem po co ten ręcznik w zasadzie. Ale różnie to widać w szpitalach bywa - no i nie wiemy ile przyjdzie nam tam czasu spędzić ani co będzie potrzebne.
malta - ja bym nie polecała podpasek z siateczką, mogą podrażniać szwy a to nie jest miłe.

podkłady poporodowe są belli ale też są takie zwykłe tanie absorgen chyba sie to nazywa, jak ktos liczy sie z kazdym groszem to warto kupic te, nie maja pieknego opakowania a tak samo chłoną... a jeśli chodzi o podkłady na łóżko, bo nie każdy szpital daje to też mozna kupić podkłady seni albo belli... ja kupowałam tutaj, może Wam się też przyda link

MamiTati.pl - Internetowy Sklep Dla Niemowląt i Dla Dzieci

Dziewczyny takie podkłady wprawdzie dla niemowlaków do przewijania, ale mozna myślę ewentualnie wykorzystać na łózko szpitalne, teraz są w promocji w rossmanie za 10 szt 9.90 jest też krem do pielęgnacji brodawki chyba za 6.99 z lanoliną

reklama
Co do kremu na brodawki koleżanka poleciła mi Maltan. Mówiła, że jest rewelacyjny. Teraz gdy już nie karmi swojego brzdąca wykorzystuje maść do leczenia ran. Maść można stosować i dla dzieci i dla dorosłych. Co do wkładek laktacyjnych to kuzynka poleciła mi wkładki z rossmana. Takie w niebieskim opakowaniu. Jej zdaniem najlepsze i nie przeciekają(oczywiście ostrzegła, że na początku to ona oprócz wkładek używała jeszcze pieluszk tetrowych, tak sie z niej lało).

Do góry