reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

reklama
ja mam jeszcze próbkę bepantenu - można też na brodawki stosować.
ale poprzednim razem, a karmiłam piersią prawie 6 miesięcy w zasadzie krem nie był mi potrzebny, nie miałam na szczęście żadnych problemów, nie bolały mnie ani nic. synek ładnie chwytał brodawkę i jadł, także tego typu problemy mnie ominęły :-)

a to kiedy smarować brodawki?
ja jak ich nie ruszam to są śliczne i nie bolą i niczym nie smaruję ich

mi lekarz zalecił smarowanie brodawek od połowy 7 miesiąca - na ulotce Maltanu jest napisane aby smarowac brodawki w celu ich hartowania 2 miesiace przed karmieniem piersią. Więc hartuję :-)

mi lekarz zalecił smarowanie brodawek od połowy 7 miesiąca - na ulotce Maltanu jest napisane aby smarowac brodawki w celu ich hartowania 2 miesiace przed karmieniem piersią. Więc hartuję :-)

aha mój nic nie mówił
muszę się go spytać
a droga ta maść?
fajna jest?

aha mój nic nie mówił
muszę się go spytać
a droga ta maść?
fajna jest?

ja zapłaciłam za nią coś koło 14 zł - więc chyba niedroga. Lekarz kazał smarować tylko raz dziennie całe brodawki, wiec powinna mi wystarczyć do porodu :-) bo po porodzie powinnam przejść na Bepanthen - jeżeli będę karmić piersią.
Ja sobie ją chwalę - ale może dlatego, że codziennie leci mi mleczko i na wieczór jak ściągam stanik to mam je pozasychane na sutkach - wtedy kąpiel i smarowanie Maltanem.

ja zapłaciłam za nią coś koło 14 zł - więc chyba niedroga. Lekarz kazał smarować tylko raz dziennie całe brodawki, wiec powinna mi wystarczyć do porodu :-) bo po porodzie powinnam przejść na Bepanthen - jeżeli będę karmić piersią.
Ja sobie ją chwalę - ale może dlatego, że codziennie leci mi mleczko i na wieczór jak ściągam stanik to mam je pozasychane na sutkach - wtedy kąpiel i smarowanie Maltanem.

aha
to ja jeszcze nie muszę się smarować, bo u mnie są ładne i nic się nie dzieje z nimi

reklama
Do góry