reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

martuś-Jak kupiłaś majtki wielorazowe z takiej siateczki to nie,Ja miałam 4 albo 5 par i jak szłam pod prysznic to sobie przeprałam,a z takiej siateczki to rano miałam suche,To jest dla naszej wygody aby majtek nie brudzić co chwila,jak się np.przecieknie.I takie siateczkowe to skóra oddycha,a wiadomo ze jak dostęp powietrza to szybciej się zagoi wszystko.
Zalezy jakie masz te podkłady...bo jak belli to chyba one są takie przesiąkające na wylot(bez tej dolnej ceratki co jest na podpasce)
Ja sobie zakładałam majtki podpaskę i podkład kładłam na tą podpaskę,jak było intensywnie,i jak szłam do lazienki.

No ja byłam 6 dni(misiek dostał zółtaczki i był naświetlany,a tak to byśmy po 3 dniach wyszli)
Nie ma reguły -jedna będzie miała obfitsze,druga moze mieć tak jak miesiączkę.Ze mnie się ''lało ''jak z prosiaka 4 dni,a dziewczyna co leżała ze mną tylko 1 dnia miała te podkłady ,a później już podpaskę.TO tak jak z @ jedna ma tak,a druga inaczej .Ja wolę być przygotowana...jak by mi miało zabraknąć i zonk

Ostatnia edycja:
reklama
Ja podkładów to tylko 2 dni używałam, ale moja siostra miała łyżeczkowanie, bardzo dużo krwawiła, aż była na kroplówkach no i byłam jej kupić nawet takie podkłady duże na łóżko bo te zwykłe wkłady poporodowe to nie dawały rady... Później jeszcze dobry tydzień używała tych wkładów poporodowych, więc akurat ona trochę ich zużyła...
Ja mam jedną paczkę i jeszcze drugą kupię w razie czego. Jakby co to zawsze Miśka do apteki mogę wysłać aby dokupił :)

ja mam narazie 5 sztuk bo mi szwagierka dała bo jej zostało i zurzyla 1,5 paczki to dokupie jeszcze jedną i do tego planuje może podpaski bella nova maxi takie zwykłe grube i najdłuższe i do tego paczke majtek poporodowych i jak jeszcze beda na targu to takie zwykłe babcine majtki bawelniane bo po 2 zl wyprzedaja to sie opłaca
ale jeszcze zobacze czego sie dowiem od poloznych ze szpitala

Ariska-mi chodzilo o to ze jak się wstanie z łóżka i będzie chciało się iść do łazienki to taki podkład co nie ma zabezpieczenia przesiąknie na wylot i będzie kap kap po podłodze(sorry ze tak obrazowo,przynajmniej Ja tak miałam ze mocno krwawiłam,)a jak leżałam w lóżku to nawet bez majtek podklad podkładałam aby wietrzyło się krocze.No ale każda z nas może mieć inaczej:-)Ja tam się wolę zabezpieczyć.A zdarzyło mi się to kap,kap jeszcze jak był tabun odwiedzających u współlokatorki w pokoju ,było to dla Mnie bardzo krępujące i teraz chcę tego uniknąć:blink:

Dzięki Patrycja za informację-Na pewno kupię paczkę jak będę w rossmanie i zobaczę ich chusteczki nawilżające.Słyszalam tez ze bardzo dobry jest chłodzący zel dla kobiet w ciąży do stóp właśnie z rossmana

Martus-Ja teraz chodzę w takich bawełnianych''babcinych'' majtach-ku uciesze mojego m :)może i nie babcine,ale mi się nie podobają,niestety z sexi majtek juz dawno wyrosłam,a i bez przerwy coś...więc teraz mam wielgachne i nic mnie nie uwiera,nie gniecie bejbika,nie odparza ...kupiłam w realu z 7 szt bo po 1,60 kiedyś były...a po porodzie zrobię im eksmisję z garderoby..hi hi

Ostatnia edycja:
chusteczki rossmanna kupilam, bo z mezem uzywamy- dla nas tragedia- jest ich duzo bo 80szt ale suche!!!!! nawet makijazu z twarzy nie moge zmyc. poki co wygrywaja (a chyba wszystkie testowalismy w ciagu kilku lat) 1 miejsce HUGGIES pure- j kupilam za 4,99 i pampers baby fresh. kolezance co wizyte przynosze inne- na testowanie i wg niej HUGGIES tez wygrywaja. kupe zmywa 1 chusteczka a jak miala biedrobkowe DADY to mowila ze nawet 3-5szlo.

Ja byłam zawsze zadowolona z huggiesów i pampersa. Kupowałam tez te Dzidziusia. Moja siostra kupuje biedronkowe i nie narzeka...
Teraz kupiłam huggiesy, bo jednak z tego co pamiętam to były najfajniejsze, takie grube i chłonne, do tego mocne.

reklama
Ja jeszcze do tych podkładów i sexi majteczek wrócę;))) Położna na sr mówiła,żeby kupować tylko te majty z siateczki, bo są jeszcze jednorazówki z fizeliny. Te pierwsze znacznie lepiej trzymają podkład, przepuszczają powietrze i można przeprać. Radziła też żeby zaopatrzyć się w takie podkłady do przewijania dzieci, które są podszyte ceratką od spodu. W szpitalu w razie "zalania prześcieradła" trzeba się nieźle naprosić, żeby je zmienili, a nie miło leży się na zabrudzonym. A te podkłady pomogą zachować jego czystość:)

Do góry